Το όραμα για την καλύτερη Ευρώπη διαρκώς επεκτείνεται. Την ίδια ώρα, είναι ο πολιτικός ρεαλισμός που έχει τη δύναμη να το καταστήσει πραγματικότητα όπως αποδεικνύουν οι στοχευμένες ευρωπαϊκές πολιτικές τις οποίες προτείνει για το μέλλον, η μεγαλύτερη ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Πολιτικές που ανταποκρίνονται στα θέλω των Ευρωπαίων πολιτών και προέκυψαν μέσα από τον ανοιχτό διάλογο του υποψήφιου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Manfred Weber με τους πολίτες.

Οι προτάσεις αυτές βασίζονται σε τρεις βασικούς πυλώνες που είναι ο πυρήνας του προγράμματος για την Ευρώπη του αύριο που προτείνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο Manfred Weber με πολύ συγκεκριμένες πολιτικές που θα καταστήσουν:

Την Ευρώπη πιο Ισχυρή

 1. 10 000 συνοριοφύλακες ως το 2022 θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα σύνορα της Ευρώπης και θα σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση
 2. Συνένωση πόρων και δομών για δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού FBI για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
 3. Θέσπιση νέου μηχανισμού κράτους δικαίου για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας του τύπου και την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ευρώπη.
 4. Σε αυτή την Ευρώπη, που οραματιζόμαστε, η σημερινή Τουρκία με τις συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιτίθεται στην Κύπρο εισβάλοντας στην ΑΟΖ της και παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο για άλλη μια φορά, δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Ευρώπη πιο Έξυπνη

 1. Συνένωση όλων των ταλέντων, γνώσεων και πόρων για την  έναρξη ενός ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση του καρκίνου.
 2. Δημιουργία 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας για νέους σε όλη την ΕΕ μέσω στρατηγικής που βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: το εμπόριο, τις υποδομές, την καινοτομία και την κοινωνική οικονομία της αγοράς.
 3. Ανάπτυξη έξυπνων σπιτιών για ηλικιωμένους ώστε να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να ζουν ανεξάρτητοι στο σπίτι τους και κοντά στις οικογένειες τους και όχι σε οίκους ευγηρίας.
 4. Στοχευμένη κατάργηση 1.000 ξεπερασμένων νομοθεσιών για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Την Ευρώπη Ανθρώπινη

 1. Δημιουργία Ταμείου Ψηφιακής Μετάβασης για τους εργαζόμενους που πλήττονται από την ανάπτυξη της ψηφιακών τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας τους.
 2. Δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων για νέες οικογένειες ώστε να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
 3. Προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο της απαγόρευσης της παιδικής εργασίας μέσα από εμπορικές συμφωνίες που θα περιλαμβάνουν ρήτρα που την απαγορεύει.
 4. Φιλόδοξη μάχη για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος εφαρμόζοντας αποφασιστικά παγκόσμιες συμφωνίες για το κλίμα και προωθώντας μια παγκόσμια συνθήκη για κατάργηση του πλαστικού μιας χρήσης.

 SITE LEFT