Γεώργιος Μιλτιάδους

Ομάδα Υγείας

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ.Μιλτιάδους είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1991 – 1997). Στην συνέχεια εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων(1997-2002) με θέμα: "Η επίδραση των γενετικών παραγόντων στην αποτελεσματικότητα της υπολιπιδαιμικής αγωγής". Κατά την περίοδο 1999 – 2005 εργάστηκε ως εσωτερικός συνεργάτης της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Παθολογίας (2005). Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παθολόγος στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Ο Δρ. Μιλτιάδους έχει πλούσιο κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο. Κύρια ενδιαφέροντα του είναι ο μεταβολισμός των λιπιδίων, οι παράγοντες κινδύνου για την αθηροσκληρυντική νόσο και η αντιμετώπιση τους και οι διαταραχές των ηλεκτρολυτικών και της οξεοβασικής ισορροπίας. Έχει δημοσιεύσει πέραν των 50 πρωτότυπων εργασιών, μερικές εκ των οποίων έχουν βραβευτεί από διάφορες ιατρικές εταιρείες στο Ελλαδικό χώρο. Για το πιο πάνω βιογραφικό του έργο έχει εκλεγεί για συμμετοχή στην 5η έκδοση του Who’s Who in Medicine and Healthcare, στην έκδοση του περιοδικού the Cambridge Blue Book το 2005 και στην έκδοση του περιοδικού The American Hall of Fame το 2006. Έχει επίσης εκλεγεί και είναι κριτής ιατρικών περιοδικών.

Ο Δρ.Μιλτιάδους έχει κατά σειρά διδάξει στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2002-2005), στην Νοσηλευτική Σχολή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου 2007-2008 και στην Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick (2007-2022).

Ο Δρ. Μιλτιάδους έχει επιδείξει και διοικητικό έργο. Είναι νυν πρόεδρος του τοπικού ιατρικού συλλόγου Λευκωσίας-Κερύνειας «Ιπποκράτη» και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Έχει επίσης διετελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου και πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Παθολογίας.