Λευτέρης Χριστοφόρου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε το 1963 στο κατεχόμενο χωριό Πραστειό Αμμοχώστου.

Σπούδασε με υποτροφία Οικονομικά και αποφοίτησε με Άριστα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάστηκε στο Χρηματοπιστωτικό Τομέα τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και απέκτησε σημαντική πείρα στα Χρηματοοικονομικά και Τραπεζικά θέματα.

Αναμίχθηκε στη πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια και την περίοδο 1976-1981 υπήρξε μέλος της Μαθητικής Κίνησης (MA.KI.) και της Νεολαίας του ΔH.ΣY. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα ήταν στέλεχος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Υπηρέτησε ως Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Αμμοχώστου από το 1993 μέχρι το 1996.

Το 1996 εξελέγην Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Διετέλεσε, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων - Παθόντων, της Επιτροπής Εσωτερικών και της Επιτροπής Οικονομικών.

Συμμετείχε στη διεθνή αντιπροσωπία της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Ορθοδόξων Βουλευτών. Εξελέγην στη Διεθνή Γραμματεία της Οργάνωσης όπου, μαζί με άλλους συνάδελφους Βουλευτές από άλλες χώρες, ανέλαβε σημαντικές αποστολές για στήριξη των Ορθοδόξων λαών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2004 ορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 2014 εξελέγην Ευρωβουλευτής, αξίωμα στο οποίο έχει επανεκλεγεί το 2019.

Υπηρέτησε το Δημοκρατικό Συναγερμό από διάφορα αξιώματα και σήμερα είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ.

Είναι νυμφευμένος με τη Διαμάντω Ορθοδόξου και πατέρας δύο παιδιών, του Παναγιώτη και της Λουκίας.

 

Άρθρα Ευρωβουλευτών

kinitra popup