Στέλλα Κυριακίδου

Στέλλα Κυριακίδου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε το 1956 στη Λευκωσία. Σπούδασε Ψυχολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακά Παιδοψυχολογία κατόπιν υποτροφίας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Εργάστηκε στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας από το 1979 μέχρι το 2006, που εκλέγηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Λευκωσίας. Είναι παντρεμένη με τον Κίκη Κυριακίδη με τον οποίο απέκτησε δύο γιους και δύο εγγονούς.

Από τον Μάϊο του 2013 είναι Αντιπρόεδρος Β’ του Κόμματος. Ανέπτυξε έντονο κοινοβουλευτικό έργο στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Ανδρών και Γυναικών, ως μέλος της Επιτροπής Υγείας και ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η Στέλλα Κυριακίδου βρίσκεται επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης (2015-17) και Γενική Εισηγήτρια για τα Παιδιά (2013-15). Είναι η πρώτη Κύπρια που εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (2017-18).

Στο κοινωνικό της έργο διακρίθηκε ιδιαίτερα με τη στήριξη, από διάφορα πόστα, οργανώσεων και οργανισμών με αντικείμενο την υγεία και με έντονη δραστηριότητα σε θέματα όπως η Βία στην Οικογένεια, Παιδιά με Καρκίνο, Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και Προβλήματα Συζύγων Αγνοουμένων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου (2000 - 2015) και είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο από τον Σεπτέμβριο του 2016, του Σωματείου Ελληνίδων Κυριών “Ένωσις” από το 2017 και του Συνδέσμου “Μωρά Θαύματα” από το 2015.

Στο ενεργητικό της καταγράφονται πολλές δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια ανά το παγκόσμιο. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Γυναίκα της Χρονιάς ενώ το 2001 ως υποψήφια κατετάγη 2η στον θεσμό Γυναίκα της Ευρώπης. Απέσπασε πολλές τιμητικές διακρίσεις από κυπριακούς και διεθνείς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε το 1957 στην κατεχόμενη Περιστερωνοπηγή, της Επαρχίας Αμμοχώστου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών με τον βαθμό του λοχία.

Διαμένει στη Λάρνακα και είναι νυμφευμένος με τη Σωτηρούλα, το γένος Νίκου Μακρίδη από το Λευκόνοικο. Έχει δύο παιδιά, τον Νίκο και την Μαριλένα. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Λάρνακα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του ΔΗΣΥ (σύνεδρος στις 4 Ιουλίου 1976). Στη διάρκεια των σπουδών του αναμίχθηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε ιδρυτικό στέλεχος της ΦΠΚ Πρωτοπορία. Το 1986, εκλέγηκε δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ μέχρι το 2001. Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου (1986-1993), Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας (1993 -1999) και Επαρχιακός Γραμματέας (1999-2003) ΔΗΣΥ Αμμοχώστου.

Εκλέγηκε βουλευτής Αμμοχώστου το 2001 και επανεκλέγηκε το 2006, το 2011 και το 2016. Τον Μάρτιο του 2013 εκλέγηκε Α’ Αντιπρόεδρος του Κόμματος. Ως βουλευτής διετέλεσε Αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών (2001-2009), Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (2006-2009), Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών (2011-2016).

Επίσης, μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για το Φάκελο της Κύπρου, Ίσων Ευκαιριών Ανδρών και Γυναικών, Προσφύγων-Εγκλωβισμένων -Αγνοουμένων - Παθόντων και Συγκοινωνιών και Έργων. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Νίκος Νουρής

Νίκος Νουρής

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1960. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά και σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διατηρεί φαρμακείο στη Λευκωσία και διδάσκει στη Νοσηλευτική και την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick, Φαρμακολογία και Φαρμακευτική Νομοθεσία αντίστοιχα.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΦΠΚ Πρωτοπορία Πάτρας. Ανδρώθηκε στη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού ενώ σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου και του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος. Διετέλεσε Αναπληρωτής Επίτροπος Υγείας του ΔΗΣΥ και επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Λευκωσίας μέχρι την είσοδο του στην Βουλή των Αντιπροσώπων το 2013.

Κατά την περίοδο της παρουσίας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διετέλεσε μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Αισθητικού Ελέγχου, της Επιτροπής Αναζωογόνησης για την εντός των τειχών πόλη αλλά και της Επιτροπής για τις Βιοτεχνικές περιοχές του Δήμου Λευκωσίας.

Για σειρά ετών συμμετείχε στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας αλλά και στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων υπηρετώντας από την θέση του Προέδρου σε αριθμό Επιτροπών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συλλόγου ΛΕΝΑΣ Λευκωσίας, Αντιπρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Λευκωσίας, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) ενώ ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση ως μέλος διαφόρων εθελοντικών οργανισμών και ιδρυμάτων.

Συμμετέχει σαν αριστίνδην μέλος στο Συμβούλιο Διαχειριστών του Medic – Alert Κύπρου από το οποίο ανακηρύχθηκε εθελοντής της χρονιάς το 1999 για την προσφορά του στην Υγεία. Για σειρά ετών ήταν μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΝΘΕΑ και του Ινστιτούτου Συνεχούς Επιμόρφωσης του ιδρύματος συνδράμοντας την προσπάθεια ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες. Από το 2013 είναι βουλευτής Λευκωσίας, θέση στην οποία επανεξελέγει το 2016.

Έκτοτε είναι συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ στην Επιτροπή Εσωτερικών και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Υγείας και Εμπορίου. Διετέλεσε μέλος και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.

kinitra popup