Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε το 1956 στη Λευκωσία. Σπούδασε Ψυχολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακά Παιδοψυχολογία κατόπιν υποτροφίας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Εργάστηκε στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας από το 1979 μέχρι το 2006, που εκλέγηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Λευκωσίας. Είναι παντρεμένη με τον Κίκη Κυριακίδη με τον οποίο απέκτησε δύο γιους και δύο εγγονούς.

Από τον Μάϊο του 2013 είναι Αντιπρόεδρος Β’ του Κόμματος. Ανέπτυξε έντονο κοινοβουλευτικό έργο στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Ανδρών και Γυναικών, ως μέλος της Επιτροπής Υγείας και ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η Στέλλα Κυριακίδου βρίσκεται επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης (2015-17) και Γενική Εισηγήτρια για τα Παιδιά (2013-15). Είναι η πρώτη Κύπρια που εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (2017-18).

Στο κοινωνικό της έργο διακρίθηκε ιδιαίτερα με τη στήριξη, από διάφορα πόστα, οργανώσεων και οργανισμών με αντικείμενο την υγεία και με έντονη δραστηριότητα σε θέματα όπως η Βία στην Οικογένεια, Παιδιά με Καρκίνο, Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και Προβλήματα Συζύγων Αγνοουμένων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου (2000 - 2015) και είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο από τον Σεπτέμβριο του 2016, του Σωματείου Ελληνίδων Κυριών “Ένωσις” από το 2017 και του Συνδέσμου “Μωρά Θαύματα” από το 2015.

Στο ενεργητικό της καταγράφονται πολλές δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια ανά το παγκόσμιο. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Γυναίκα της Χρονιάς ενώ το 2001 ως υποψήφια κατετάγη 2η στον θεσμό Γυναίκα της Ευρώπης. Απέσπασε πολλές τιμητικές διακρίσεις από κυπριακούς και διεθνείς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα.