Ανακοινώσεις

Αβέρωφ: Να εντάξουμε στους σχεδιασμούς μας την πράσινη οικονομία αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια. Να έχουμε τόπους ανοικτούς για τους πολίτες αλλά και τα κτίρια με ποιότητα αλλά και συγκεκριμένο πολεοδομικό σχεδιασμό και όχι άτακτο σχεδιασμό και ανάπτυξη. Χαίρομαι που πληροφορήθηκα ότι αυτή η περιοχή εντάσσεται σ’ ένα σχέδιο που προγραμματίστηκε πολεοδομικά, πέρασε από το πολεοδομικό συμβούλιο και είναι και στο τελικό στάδιο της δημοσίευσης.

Αβέρωφ: Εγώ είμαι μιας φιλοσοφίας και είμαι δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο στόχος είναι ένας: να ξαναενώσουμε τον τόπο μας με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο, ξεκάθαρα και απόλυτα.

Είχαμε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως της Βουλής, την πρώτη παρουσία της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης της κ. Δράκου. Συζητήσαμε το πλάνο, το χρονοδιάγραμμα για τα νομοσχέδια που αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο και σε όγκο εργασίας και σε αξία, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της επικράτησης της διαφάνειας.

Την Παραολυμπιονίκη μας κ. Καρολίνα Πελενδρίτου υποδέχθηκε σήμερα για τη συγχαρεί και για τις τελευταίες επιτυχίες που χάρισε στην Κύπρο στους Παραολυμπιακούς, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευμένος από στελέχη του κόμματος.

Είναι ισχυρή πεποίθηση μου ότι η πολιτική του κράτους απέναντι στους εκτοπισμένους μας αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις ανεξαιρέτως και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το θέμα να αξιοποιείται για λαϊκισμό, κομματικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την εποχή της ίδρυσης της Ένωσης.

 SITE LEFT