Ανακοινώσεις

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, επαναλαμβάνει, για άλλη μια φορά σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», πως ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνεται η δική μας πλευρά για τη μη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που οδήγησε την Τουρκία στην επιθετικότητα των τελευταίων ημερών στην ΑΟΖ μας. Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρει επίσης πως έθεσε  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέμα δύο κρατών.

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, φέρνει στο μυαλό όλων τα όσα ειδεχθή διαπράχθηκαν από το καθεστώς των Νεότουρκων και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν 350.000 Έλληνες του Πόντου. Εκτοπισμοί, το κάψιμο των χωριών, οι λεηλασίες και ο απώτερος σκοπός της αλλοίωσης του εθνολογικού χαρακτήρα εκείνων των ελληνικών περιοχών, συνέθεσαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Με σκοπό την κομματική συσπείρωση, το ΑΚΕΛ αγνοώντας τη μεγάλη εικόνα των σχεδίων της Τουρκίας, βάλλει κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, δίνοντας της απλόχερα πεδίο για να δικαιολογήσει την εισβολή της στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Χθες παρουσιάστηκε από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας μια ολοκληρωμένη πολιτική που αφορά την προσιτή στέγη και σε ό,τι αφορά τα νεαρά ζευγάρια αλλά και σε ό,τι αφορά κίνητρα για ορεινές και ακριτικές περιοχές αλλά και κίνητρα για την προσφυγική πολιτική.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας Μουσείων, αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφτηκε την πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης.

Η Τουρκία επιτίθεται ακόμη μια φορά στην Κύπρο. Η χώρα τελεί υπό κίνδυνο. Την ίδια ώρα μας λυπεί η πολιτική συμπεριφορά του ΑΚΕΛ μέσα από ένα κομματικό ρεβανσισμό, να βρίσκει δήθεν αίτια και αιτιατά που στέλνουν ένα μήνυμα στον διεθνή παράγοντα ότι δικαιολογημένα η Τουρκία έχει επέμβει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη.

left module evrovouleftes

 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ SITE