Ανακοινώσεις

Συζητήσαμε σήμερα την πρόταση που κατατέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Υγείας για αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Μια από τις πρώτες πράξεις της νέας κυβέρνησης ήταν αυτό το αίτημα για άνοιγμα 2.000 θέσεων, για προσλήψεις στη δημόσια υπηρεσία. Διαφωνούμε κάθετα.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Ιουνίου από την παγκόσμια συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας, επαναλαμβάνουμε και πάλι τη θέση μας ως Δημοκρατικός Συναγερμός ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα ανεξαρτήτως από το ποια είναι, που ζουν, τι γλώσσα μιλάνε, ποια είναι η θρησκεία, η καταγωγή, το φύλο, οι παραδόσεις τους, εάν έχουν κάποια αναπηρία ή ιατρική πάθηση ή εάν είναι παιδιά μεταναστών.

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης στον τόπο, για την οποία πρωτοστατήσαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός. Το ΓΕΣΥ, κατά κοινή παραδοχή, είναι πλούτος για την κοινωνία μας και ένα κεκτημένο το οποίο όσο κι αν ακούγεται τετριμμένο, θα πρέπει να προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Η σημερινή ανακοίνωση της ποινής στην υπόθεση καταδίκης του τέως Μητροπολίτη Κιτίου για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης από οποιονδήποτε και αν προέρχεται. Όλοι είναι ίσοι έναντι του νόμου.

Έχουμε ακούσει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά την ίδρυση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και έχουμε διαβάσει σχετικό δημοσίευμα σήμερα σε συγκεκριμένη εφημερίδα. 

 SITE LEFT