Ανακοινώσεις

Τορναρίτης: Χαιρετίζουμε  το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάρθηκε με μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Σημαντικότατη η συνεισφορά στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, του Μanfred Weber, του μεγάλου φίλου της Κύπρου αλλά και των Ευρωβουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού

Δημητρίου: Τα σημαντικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με άρνηση και καταψήφιση. Είναι με πράξεις και πολιτική βούληση που αντιμετωπίζονται και λύνονται. Και η ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση είναι ένα ζήτημα που εμείς, ως Δημοκρατικός Συναγερμός και κυβέρνηση, αντιμετωπίζουμε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Χατζηγεωργίου: Η επίσκεψη και του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμέντ Μπον, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας η Κύπρος δεν είναι μόνη. Συντάσσεται μαζί μας και η Γαλλία μια χώρα με ειδικό βάρος στα θέματα της Ευρωπαϊκή Ένωσης και τη στάση της απέναντι στην Τουρκία. Eπίσης, επιβεβαιώνεται και πάλι η επαυξημένη διεθνής κινητικότητα για το κυπριακό

Ορφανίδου: Πρέπει να ενσκήψουμε άμεσα ως κράτος στην υλοποίηση της εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κτηριακή αναβάθμιση του υφιστάμενου χώρου του νοσοκομείου Αθαλάσσας, αλλά κυριότερα για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου.

Φουρλάς: Μεταναστευτική πολιτική ίσης κατανομής και όχι στους ώμους Ελλάδας και Κύπρου

Αβέρωφ: Σήμερα είχαμε έναν ακόμη προγραμματισμένο κύκλο επαφών με επίκεντρο και πάλι την Αμμόχωστο. Παρόλο που για εμάς το ζήτημα ήταν είναι και παραμένει πρωτίστως πολιτικό, μαζί με τους συνεργάτες μου συναντήθηκα με έγκριτους νομικούς με τους οποίους συζητήσαμε και τις νομικές πτυχές που αφορούν την Αμμόχωστο.

 SITE LEFT