Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Kατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε όπως γίνει πράξη η αύξηση της χορηγίας σε όσους λαμβάνουν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου κατά 19 εκατ. ευρώ. Παράλληλα αποφασίστηκαν και τα ακόλουθα:

Α. Αύξηση της πρόνοιας του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών και Ακριτικών Περιοχών κατά 50%, δηλαδή η συνολική πρόνοια να ανέλθει στα €4.650.000.

 Β. Αύξηση της Οικονομικής Βοήθειας προς Κατοίκους Κοινοτήτων με Υψόμετρο 600 μ. και άνω κατά €2.500.000 και διεύρυνση των κριτηρίων για αύξηση των δικαιούχων.

 Γ.  Αύξηση της πρόνοιας για τον Δρόμο Λευκωσίας-Ανθούπολης-Κοκκινοτριμιθιάς-Αστρομερίτη-Ευρύχου, για κάλυψη υλοποίησης και άλλων ενεργειών πέραν της διεξαγωγής μελετών, κατά €2.000.000, έτσι ώστε η συνολική πρόνοια να ανέλθει στα €2.690.000.

 Δ.  Αύξηση της πρόνοιας για Ιατρική Περίθαλψη στην Κύπρο, η οποία αφορά τα υπογόνιμα ζευγάρια κατά €1.500.000 και αύξηση του αριθμού της επιχορήγησης των προσπαθειών τεκνοποίησης κατά μία.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το ότι η κοινωνική πολιτική όπως έχει τεθεί επί τάπητος από την κυβέρνηση γίνεται πράξη, με πραγματικό όφελος προς τους συνανθρώπους μας. Εν προκειμένω των χαμηλοσυνταξιούχων, των απομάχων της ζωής που περιμένουν μια ανταπόδοση από την πολιτεία και με την πολιτεία να ανταποκρίνεται. Την ίδια στιγμή πράξη γίνονται και αποφάσεις που βελτιώνουν συνολικά την καθημερινότητα των πολιτών, αντιμετωπίζοντας με θετική κατάληξη μια σειρά από άλλα ζητήματα με διαφορετικό περιεχόμενο όπως αναφέρονται, ύψους 8,3 εκατ., ευρώ.

Είναι σημαντικό και θέλουμε να το σημειώσουμε πως αφενός μεν προτάσεις σαν κι αυτές ήρθαν μετά από εποικοδομητικό διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, κάτι που πρέπει να διέπει την πολιτική ως φιλοσοφία και ως αντίβαρο στη στείρα αντιπαράθεση αλλά και ότι είναι οι σημερινές υγιείς, οικονομικές συνθήκες που δίνουν το δικαίωμα στην πολιτεία να προχωρήσει σε τομές που έχουν ανάγκη οι πολίτες.

5/12/2019