Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Η καταδίκη της Τουρκίας και των όσων πράττει τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και αναφορικά με τις προσπάθειες επέκτασης της κατοχής στα Βαρώσια, ήταν και παραμένει δεδομένη και παγιωμένη ως θέση αρχής τόσο από το Δημοκρατικό Συναγερμό όσο και από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Η Τουρκία συνεχίζοντας την παραβατική της συμπεριφορά, προχώρησε και σε προσύμφωνο με τη Λιβύη για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων, χωρίς αυτό το προσύμφωνο να έχει την οποιαδήποτε νομική βάση.

Όπως έπραξε προηγουμένως έτσι και τώρα, η κυβέρνηση προτάσσει το διεθνές δίκαιο για να προστατέψει τα δικαιώματα της κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτήν την περίπτωση, αξιοποιώντας όλα τα παρεχόμενα πολιτικά και  νομικά μέσα που διατίθενται προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η τελευταία εξέλιξη που αφορά προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και ήδη έχουν γίνει τα πρώτα σχετικά βήματα. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουμε κάθε κίνηση που σκοπό έχει την προάσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

5/12/2019