Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Δήλωση Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για το κυπριακό

Στο φυλάκιο ΣΤΕΚ της Εθνικής Φρουράς στη Δερύνεια, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο, βουλευτές, στελέχη της Επαρχιακής Γραμματείας και αξιωματούχους του κόμματος. Εκεί ο κ. Νεοφύτου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Εθνοφρουρούς και να τους ευχηθεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ακολούθως ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Όπως είπαμε και στον χαιρετισμό μας προς τους εθνοφρουρούς, είμαστε σε μια περιοχή που απέναντι μας είναι η κατεχόμενη Δερύνεια και η κατεχόμενη Αμμόχωστος . Ένα είναι το όραμα μας και σε αυτό θα μείνουμε στοχοπροσηλωμένοι μέχρι την ώρα που θα απαλλαχτούμε από την κατοχή και τα κατοχικά στρατεύματα και θα ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα που θα προσφέρει τις συνθήκες για ευημερία σε όλους τους κατοίκους της, σε ολόκληρο το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Είναι εδώ που πρέπει και ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουμε και στις γιορτές και ούτε να εκληφθεί αυτό που εκλαμβάνουν οι συνάδελφοι των άλλων κομμάτων, δεν κάνουμε μαθήματα σε κανέναν απλώς καλούμε όλους σε μια εθνική ενότητα γιατί αυτό που βγαίνει καθημερινά είναι μια αντιπαλότητα μεταξύ μας.

 Ως Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος δείχνω ανοχή και αυτό θεωρώ πως συμβάλει στο να ξαναχτίσουμε ένα μέτωπο αρραγές στην Κύπρο. Αν σωθεί αυτός ο τόπος θα είναι για όλο τον λαό μας, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους. Αν με τα λάθη και τις παραλήψεις μας αυτός ο τόπος θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο το κόστος θα το πληρώσουν και οι σημερινές γενιές ανεξάρτητα της ιδεολογικής τους προσέγγισης, αλλά θα το πληρώσουν περισσότερο οι επόμενες γενιές. Για αυτό και ας επικεντρωθούμε στο κυρίαρχο που πρέπει να μας ενώνει όλους, ο αγώνας μας να απαλλαγούμε από την κατοχή».

17/12/2019