Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

  24012019.a38237caa293ab88bd2f79f4f601e730

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΩΝΙΑΣ ΜΟΥΣΚΗ

Αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου

Οι χθεσινές αποφάσεις της Κυβέρνησης συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενδυνάμωση του Κράτους Πρόνοιας.

Η δημιουργία του «Σπιτιού της Γυναίκας» μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και ανισοτήτων στη βία κατά των γυναικών.

Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντικό είναι και το καινοτόμο νομοσχέδιο που παρουσίασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την ποινικοποίηση της Βίας κατά των Γυναικών.

Το νομοσχέδιο αυτό εκσυγχρονίζει και διευρύνει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Ενδυναμώνει τις προστατευτικές ρυθμίσεις για τις γυναίκες και τα κορίτσια θύματα βίας και καθιερώνει πολύ πιο αυστηρές ποινές. Είναι η πρώτη φορά στον τόπο μας, που επιχειρούνται και προτείνονται τέτοιας μεγάλης κλίμακας και έκτασης αλλαγές.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η προώθηση των μέτρων κοινωνικής δικαιοσύνης, του πακέτου στήριξης ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η έγκριση της  αύξησης στο επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων από 1/1/2019, δηλαδή της γνωστής «μικρής επιταγής», αποτελεί ουσιαστική κοινωνική στήριξη στις ευάλωτες ομάδες, σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Θέση, που ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε προτάξει με επιμονή, ως μέρος του κοινωνικού μερίσματος.

Όλες αυτές οι αποφάσεις αποτελούν την απτή απόδειξη του κοινωνικού προσώπου της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Λευκωσία, 24 Ιανουαρίου 2019