Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email


Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του χαρμόσυνου μηνύματος της γέννησης του Θεανθρώπου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εύχεται σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά! Με προσωπική ευτυχία και υγεία αλλά και με την ευχή να ευωδοθούν οι αγώνες που δίνουμε στην καθημερινότητά μας. Παράλληλα είναι ευχή όλων μας η ελπίδα που επέρχεται των Χριστουγέννων να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα εκπληρώνοντας το διακαή πόθο του κυπριακού λαού για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Η κυπριακή κοινωνία έχει κάνει άλματα προόδου και η νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες θα τη βρει στο δρόμο της επίτευξης των στόχων και του προγραμματισμού που έχει τεθεί επί τάπητος. Ξέρουμε αντιλαμβανόμενοι τις δυνάμεις που οι ίδιοι διαθέτουμε ως λαός, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις και να αναδείξουμε τη δημιουργικότητα και τις αρετές του τόπου μας και των ανθρώπων μας.

Αυτός είναι ένας στόχος διαρκείας, που καθίσταται όλο και περισσότερο πραγματικότητα, κυρίως όσο η οικονομία της χώρας μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης, θα μπορεί να αξιοποιεί τα ταλέντα που διαθέτει αυτός ο τόπος και τα οποία είναι μεγαλύτερα των στενών γεωγραφικών ορίων του. Θα πρέπει όμως να είναι και να παραμείνει κοινό κτήμα όλων, πως η μεγαλύτερη επιτυχία μας θα είναι η δίκαιη επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. Ευχόμαστε το 2020 να είναι η χρονιά που θα μπουν επιτέλους γερά θεμέλια για μια Κύπρο ενωμένη και ευημερούσα για όλους.

Ο στόχος αυτός δεν είναι εύκολος αλλά είναι ο μοναδικός για το μέλλον της Κύπρου, εφόσον ζούμε σε μια ασταθή περιοχή που βάλλεται από μεγάλες ανισορροπίες και εντάσεις οι οποίες επιφέρουν αναστάτωση στο διεθνές γίγνεσθαι, αναπόφευκτα και στην Κύπρο που επηρεάζεται από αυτές. Αν από τη μια πλευρά όμως, ο δρόμος που θα οδηγήσει στην επίλυση του κυπριακού δεν θα είναι εύκολος, από την άλλη είναι δεδομένο πως κανείς μας και με τη νέα χρονιά, δεν θα επιδείξει φειδώ στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την επίτευξη του στόχου αυτού, με το κλειδί να είναι η επίτευξη ενότητας στο εσωτερικό. Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα για το 2020. Να αναδεικνύουμε εκείνα που μας ενώνουν, που μας καθιστούν πιο δυνατούς ως σύνολο απέναντι σε όλες τις προκλήσεις. Έτσι οι προσδοκίες μας θα γίνουν πραγματικότητα.

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους.