Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Το 2020 να είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων μας

Με τις ευχές όλων μας στο Δημοκρατικό Συναγερμό, για μια χρονιά δημιουργική και παραγωγική, ατενίζουμε το 2020 με αισιοδοξία. Η οποία απορρέει από τα όσα μαζί καταφέραμε το 2019 και τα οποία όχι μόνο δεν υπολείπονται αξίας, αλλά αποτελούν θεμέλιο για το μέλλον του τόπου. Σε αυτό το πλαίσιο, στεκόμαστε στο γεγονός ότι αποδεδειγμένα η χρονιά που πέρασε ήταν ακόμη μια χρονιάς ανάπτυξης η οποία λειτούργησε θετικά στο να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα και προβλήματα μέσα στην ίδια την κοινωνία.

Πέραν των όσων ανταποδοτικά οφείλει και επιστρέφει στο μέτρο των δυνατοτήτων του το κράτος στην κοινωνία, είναι χάρη στην υγιή ανάπτυξη της οικονομίας που προχωρούν βασικές, καίριες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες και το 2020 θα αλλάξουν προς το καλύτερο το κράτος. Οι στόχοι μας παραμένουν απαράβατοι, όπως αυτός της επίτευξης συνθηκών πλήρους απασχόλησης και ευημερίας για όλους, που ως σημείο αναφοράς θα κλείσει μια για πάντα την πόρτα στα χρόνια της ύφεσης αποδεικνύοντας και έτσι, πως πιάνουν τόπο οι προσπάθειες του λαού μας. Οι οποίες είναι προσπάθειες όλων μας.

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που απορρέει από τις δυνατότητες που δίνει στην κυβέρνηση η ισορροπημένη και συνετή δημοσιονομική διαχείριση, με τα σημαντικά πλεονάσματα, αλλά και η αναγνώριση όλης της δουλειάς που έχει γίνει τόσο από Οίκους Αξιολόγησης όσο και αρμόδιους φορείς τόσο στην ΕΕ όσο και εκτός αυτής: Να υλοποιούνται χρήσιμες πολιτικές σε όλους τους τομείς, με άμεσα οφέλη για τους πολίτες.

Την ίδια ώρα και το 2020 θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και θέληση να επιδιώκουμε την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. Όπως πολλάκις είπαμε, η πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση θα είναι η λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Επαναλαμβάνουμε πως από αυτό τον στόχο, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μας ενωμένοι, χωρίς εντάσεις και μικροπολιτικές βλέψεις, θα πρέπει και το 2020 να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο καθένας από το μετερίζι του και αξιοποιώντας στο έπακρο την πολιτική επιρροή που διαθέτει και εκτός Κύπρου.

Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας και με γνώμονα τα συμφέροντα των κατοίκων αυτού του νησιού, πάνω και πέραν των όποιων πολιτικών ή κομματικών σκοπιμοτήτων, να κινηθούμε με αποφασιστικότητα προς κάθε κατεύθυνση, για να επιτύχουμε αυτό που πραγματικά αξίζει για την πατρίδα μας. Αξιοποιώντας τους φίλους και συμμάχους στον Ευρωπαϊκό, κυρίως, χώρο και με κύριο συμπαραστάτη την Ελλάδα, θα πρέπει να ανατρέψουμε τα σημερινά σε βάρος μας δεδομένα και να δημιουργήσουμε την προοπτική αποτροπής της διχοτόμησης και της επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, η οποία να επανενώνει το νησί σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης και ασφάλειας.

Με την ανατολή του νέου έτους, ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλεί τον κυπριακό λαό να αντικρίσει με αισιοδοξία και πίστη το μέλλον και απευθύνει τις θερμότερές του ευχές για ειρήνη, ευημερία σε όλους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

31/12/2019