Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Επίσκεψη Προέδρου και Αντιπροσωπείας Δημοκρατικού Συναγερμού στη Στέγη Εφήβων της Αγίας Σκέπης

Τη Στέγη Εφήβων της Αγίας Σκέπης επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος, κ. Δημήτρη Δημητρίου, κ. Σάβια Ορφανίδου, κ. Ξένια Κωνσταντίνου και κ. Μιχάλη Σοφοκλέους. Εκεί ο Πρόεδρος και οι βουλευτές του κόμματος, αφού έκοψαν και τη βασιλόπιτα της θεραπευτικής κοινότητας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με την Κλινική Διευθύντρια κ. Τινα Παύλου το μείζον πρόβλημα των ναρκωτικών, ειδικά στις νεαρές ηλικίες. Κυρίως για το πώς μπορεί ακόμη περισσότερο η πολιτεία να συνδράμει στο έργο της απεξάρτησης και με το κίνητρο να είναι η ίδια η απεξάρτηση κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής.  

Μετά το πέρας της επίσκεψης η κ. Παύλου τόνισε τα εξής:

«Ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Πρόεδρο και την ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού που μας επισκέφτηκε σήμερα. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή στήριξη γιατί και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε και να νιώθουμε ότι η πολιτεία είναι δίπλα μας στο έργο για την απεξάρτηση και θεραπεία χρηστών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσε:

«Είμαστε εδώ πρώτα να στηρίξουμε το έργο, να συγχαρούμε την κ. Παύλου και το προσωπικό για τη στήριξη που προσφέρουν στα άτομα που έχουν ανάγκη από απεξάρτηση. Χρήσιμη η επί τόπου διάγνωση των

προβλημάτων αλλά πολύ περισσότερο ένας κανόνας: Τις λύσεις μπορείς να τις βρεις ακούγοντας τους ανθρώπους που ασχολούνται με το πρόβλημα. Πρώτα να κάνω ένα γενικό σχόλιο πως ως τόπος πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα κοινωνικά προβλήματα ως ένα από τα μεγάλα εθνικά ζητήματα του τόπου. Υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα που χρίζουν σοβαρής στήριξης, μελέτης και συνεργασίας όλων των φορέων. Το πιο χρήσιμο από τη σημερινή συνάντηση είναι το κίνητρο σε όσους έπεσαν στην παγίδα της χρήσης των ναρκωτικών, πώς μπορούν ενώ εκτίουν ποινές να έχουν ως κίνητρο την απεξάρτηση. Η κοινωνία δεν πρέπει να στρέφεται στο να τιμωρεί έναν νέο αλλά πως να τον στηρίξει να απεξαρτητοποιηθεί από τη χρήση ναρκωτικών. Και πρέπει θεωρώ και θα συνεργαστούμε κ. Παύλου μαζί σας και με την κυβέρνηση, γιατί βρίσκουμε πολύ σωστή και σοφή την εισήγησή σας ότι πρέπει με κάθε τρόπο να δώσουμε κίνητρα για την απεξάρτηση. Οι νέοι μας είναι τα μεγάλα θύματα και δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να θεωρούνται τα θύματα και ως οι άνθρωποι που πρέπει να στρέφεται η αυστηρότητα του νόμου για την τιμωρία. Πρέπει να γίνει ο συνδυασμός και σε αυτή την προσπάθεια θα μας βρείτε συμπαραστάτες».