Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Κατατέθηκαν σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο, οι υποψηφιότητες για την πλήρωση των θέσεων του Αναπληρωτή Προέδρου και των Αντιπροέδρων του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο Διευθυντής Διοίκησης του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Γιώργος Λυσανδρίδης τόνισε μετά το πέρας της διαδικασίας τα εξής:

Έχει ολοκληρωθεί πριν από λίγο η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις κενές θέσεις που έχουν προκύψει στην ηγεσία του Κόμματος. Υπενθυμίζω ότι η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου έχει κενωθεί μετά την πρόσφατη παραίτηση του Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου και οι δύο θέσεις Αντιπροέδρων έχουν κενωθεί μετά το διορισμό της κα. Στέλλας Κυριακίδου στη θέση του Ευρωπαίου Επίτροπου για την Υγεία και του κ. Νίκου Νουρή ο οποίος διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών. Προτού προχωρήσω στις υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους προαναφερθέντες πρώην αξιωματούχους του Κόμματος για την εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία που είχαμε διαχρονικά και που συνεχίζουμε να έχουμε, και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους.

 Σε σχέση με την υποβολή υποψηφιοτήτων, για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου έχει υποβληθεί μόνο η υποψηφιότητα του Χάρη Γεωργιάδη, τον οποίο συγχαίρω για την εκλογή του. Για τις δύο θέσεις Αντιπροέδρων έχουν υποβληθεί τρεις υποψηφιότητες από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος οι οποίες είναι με αλφαβητική σειρά:

Δημητρίου Αννίτα, Βουλευτής Λάρνακας

Δίπλαρος Ευθύμιος, Βουλευτής Λεμεσού

Κυπριανού Ανδρέας, Βουλευτής Λεμεσού

Οι εκλογές για τις δύο θέσεις των Αντιπροέδρων, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Ανώτατου Συμβουλίου του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενια.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Ο βουλευτής κ. Ανδρέας Κυπριανού μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Αντιπροέδρου, δήλωσε τα εξής:

«Με γνώμονα μου την υπηρεσία στην πατρίδα, αλλά και στη μεγάλη μας παράταξη, με όπλα τη γνώση, τη εμπειρία, την αρχαιότητα, αλλά και τη σταθερή μου παρουσία στην πρώτη γραμμή, και μετά από την παρότρυνση πάρα πολλών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέτω σήμερα την υποψηφιότητα μου ενώπιον των μελών του Ανώτατου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού στην αναπληρωματική εκλογή για τις δυο θέσεις Αντιπροέδρων που θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2020. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και ελευθερία στον τόπο μας».

 

Η βουλευτής κ. Αννίτα Δημητρίου υποβάλλοντας τη δική της υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπροέδρου, δήλωσε τα εξής:

«Μετά από ώριμη σκέψη και διαβούλευση με στελέχη και φίλους του κόμματός μας, υποβάλω σήμερα την υποψηφιότητα μου διεκδικώντας μία από τις θέσεις για την Αντιπροεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, γεγονός που μου δίνει την αυτοπεποίθηση και την δύναμη να θέλω να συμμετάσχω ακόμα πιο ενεργά πλαισιώνοντας τον Πρόεδρο και την ηγεσία του κόμματος και αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες απέναντι στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Στόχος μου είναι η ποιοτική ανανέωση και η ποιοτικότερη παρέμβαση του ΔΗΣΥ στην κοινωνία. Πρέπει να βρεθούμε πιο κοντά στους πολίτες, να ακούσουμε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας εποχής. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δοθεί περισσότερο βήμα στους νέους ανθρώπους. Εξάλλου πάντοτε πίστευα και πιστεύω ότι η πολύτιμη εμπειρία μαζί με την ανανέωση και τον δυναμισμό των νέων ανθρώπων αποτελούν πραγματικά την καλύτερη συνταγή για να μπορέσουμε να φέρουμε αποτελέσματα στα μικρά και μεγάλα θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε. Το 2020 βρίσκεται ήδη μπροστά μας, ίσως πιο ζοφερό και επικίνδυνο παρά διαυγές και αισιόδοξο, με ομολογουμένως ιδιαίτερες προκλήσεις και κινδύνους τόσο για την πατρίδα μας όσο και τον κόσμο ολόκληρο. Πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας θέλω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην Κύπρο του αύριο που θέλουμε να οικοδομήσουμε, μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη. Μια Κύπρο ευημερούσα, εξωστρεφή και αισιόδοξη που να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, που να πρωτοστατεί στις καινοτομίες, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που να δίνει ίσες ευκαιρίες, που να αφουγκράζεται τα θέλω και τις ανάγκες των πολιτών με αμεσότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Εύχομαι να έχουμε ένα παραγωγικό -αν και σύντομο- προεκλογικό με απόλυτο σεβασμό προς τους συναδέλφους συνυποψηφίους μου, με σεβασμό και αγάπη στον περήφανο συναγερμικό κόσμο και απόλυτη προσήλωση στις αρχές και αξίες της παράταξής μας».

Ο βουλευτής κ. Ευθύμιος Δίπλαρος υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αντιπροέδρου, δήλωσε τα εξής:

«Με γνώμονα την προσφορά, την ανανέωση αλλά και την ευθύνη, επαναδιεκδικώ μια από τις θέσεις των Αντιπροέδρων. Ακριβώς γιατί πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρξει αυτή η ανασυγκρότηση που όλοι θέλουμε αλλά και η πορεία προς τη βάση του κόμματος που όλοι επιζητούμε. Έχουμε λάβει τα μηνύματα των καιρών, αυτό άλλωστε το έχουμε αναλύσει και αντιληφθεί και στο πολιτικό γραφείο του κόμματος. Με αυτές τις σκέψεις αλλά και με το γεγονός ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές που είχα διεκδικήσει, είχα λάβει ένα ποσοστό της τάξης του 56%, 7.500 περίπου ψήφους από την κομματική βάση, επαναδιεκδικώ και πάλι τη θέση του Αντιπροέδρου ως ο πρώτος επιλαχών. Πιστεύοντας στην ανανέωση, πιστεύοντας στην ευθύνη αλλά και πιστεύοντας στην προσφορά προς τα απλά στελέχη της παράταξης μας. Σε αυτή την παράταξη που έχουμε ταχθεί όλοι να υπηρετούμε με παρακαταθήκες αρχές που έχουμε διδαχθεί από τα μαθητικά μας χρόνια, του αείμνηστου πατριάρχη της παράταξης μας, του Γλαύκου Κληρίδη. Ένα μόνο δεσμεύομαι και υπόσχομαι. Πως αν αύριο το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος με τιμήσει με την ψήφο του και με έχει αναδείξει μαζί με άλλους συναγωνιστές στη θέση του Αντιπροέδρου, θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις, νύχτα και μέρα για το καλό της παράταξης, για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένας Δημοκρατικός Συναγερμός είναι και μια δυνατή κυβέρνηση, μια δυνατή κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι και ένας Δημοκρατικός Συναγερμός ενωμένος και πολύ δυνατός».

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης τόνισε για τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, τα εξής:

«Έχω υποβάλλει την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το έχω πράξει με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που σχετίζεται με την ανάγκη να παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός μια ισχυρή, συγκροτημένη και αξιόπιστη παράταξη. Μια παράταξη της σύνεσης και της μετριοπάθειας όπως η Κληριδική παράδοση επιβάλλει με καθαρές θέσεις, ευρωπαϊκό προσανατολισμό που να επιλέγει το ωφέλιμο αντί του αρεστού. Που να μένει μακριά από τα άκρα και να είναι το αντίβαρο στον λαϊκισμό και τον δογματισμό. Εξαιρετικά σημαντική θεωρώ τη συνεχή ανανέωση του Δημοκρατικού Συναγερμού και την ανάδειξη νεών, ικανών στελεχών.

Πρέπει συλλογικά να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση με σημαντικό ρόλο να έχει να διαδραματίσει τόσο η ΝΕΔΗΣΥ όσο και η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων. Προς αυτή την κατεύθυνση να εξάρω την απόφαση του Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος με την αποχώρηση του από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ανοίγει τον δρόμο και έμπρακτα διευκολύνει την ανανέωση στην ηγεσία της παράταξης. Είμαι πανέτοιμος να πλαισιώσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και την Κοινοβουλευτική ομάδα και να συνεργαστώ με το σύνολο των στελεχών της παράταξης στην προσπάθεια περαιτέρω ισχυροποίησης της παράταξης και στήριξης της κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, την οποία είχα την τιμή να υπηρετήσω».

7/1/2020