Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Δήλωση Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για εξελίξεις στην περιοχή, διάσκεψη για τη Λιβύη

Στην Πάφο για την κοπή της βασιλόπιτας στα γραφεία της Επαρχιακής Γραμματείας του Δημοκρατικού Συναγερμού, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε δηλώσεις του αναφορικά με τις εξελίξεις στην περιοχή ενόψει και της διάσκεψης για τη Λιβύη, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Στην περιοχή μας συντελούνται μεγάλες γεωστρατηγικές ανακατατάξεις. Η Κύπρος ως μέλος της ΕΕ και ως μια χώρα που έχουμε και εμείς το δικό μας εθνικό πρόβλημα χρειάζεται και επιβάλλεται να παρακολουθεί το τι τεκταίνεται στην περιοχή, με σύνεση, σωφροσύνη, όπως πράττει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνησή μας. Ευχόμαστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε τελευταίως με τη Λιβύη. Δεν αντέχει η περιοχή μας να ζήσει μια δεύτερη Συρία. Παράλληλα οι ενέργειες της Άγκυρας, παραβιάζοντας κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου, θέλουν δια της δυνάμεως να επιβάλλουν ένα πράγμα. Ότι είναι αφέντες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και από τη μια να διεκδικούν παρανόμως κοιτάσματα ΦΑ, από την άλλη να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και στην Ευρώπη ότι κουμάντο όσο αφορά τη μεταφορά του ΦΑ από την περιοχή, θα κάνουν οι ίδιοι. Γι’ αυτό και χρειάζεται ο ελληνισμός στο σύνολό του με πολύ σωστή στρατηγική χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, να συνεργαζόμαστε και μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις».

Σε ερώτηση αν υπάρχει το αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό, ο κ. Νεοφύτου απάντησε:

«Κοιτάξτε, είναι κατανοητό ότι σε οποιαδήποτε δημοκρατική πολιτεία, η αντιπολίτευση έχει έναν ρόλο να επιτελέσει. Να ασκεί την κριτική. Η κριτική δεν είναι κακό πράγμα. Βοηθά και τους εκάστοτε κυβερνώντες να διορθώνουν τα λάθη τους. Φτάνει αυτή να γίνεται στα πλαίσια ενός πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου χωρίς οξύτητα και με αποφυγή μετωπικών συγκρούσεων και μηδενισμού».  

18/1/2020