Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

 

disy image

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ ΤΖΩΡΤΖΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κυπριακό – Έκθεση ΓΓ ΟΗΕ

Στην νέα έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ που κατατέθηκε προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,  ο Γενικός Γραμματέας κ. Γκουτέρες, υποστηρίζει και θεωρεί απαραίτητη  την ανανέωση της εξάμηνης θητείας και τη διατήρηση των όρων εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο. Αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη.

Είναι επίσης σημαντικό το ότι και με αυτή την ευκαιρία ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι οι προοπτικές για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, εντός ενός ορατού χρονικού ορίζοντα, παραμένουν ζωντανές. Παράλληλα, εκφράζει τη βούληση αλλά και την ετοιμότητά του να προσφέρει τις υπηρεσίες του ΟΗΕ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, νοουμένου ότι θα συνεχίσει και θα επιτύχει η εποικοδομητική προετοιμασία και από τις δύο πλευρές. Αυτό άλλωστε είναι που είχε ζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και εδώ αποσκοπεί ακριβώς και η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με την απεσταλμένη του ΟΗΕ κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Αναμένουμε, ως εκ τούτου, την συνεδρία των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την προσδοκία της υιοθέτησης της εισήγησης του Γενικού Γραμματέα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Λευκωσία, 12 Ιανουαρίου 2019