Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Η Τουρκία κορυφώνει και πάλι την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, προχωρώντας σε νέο γύρο προκλητικών συμπεριφορών και κινούμενη εκ νέου εκτός διεθνούς δικαίου, τόσο εναντίον της Ελλάδας όσο και εναντίον της Κύπρου.

Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, δεν μπορούν και δεν πρόκειται υπό κανένα καθεστώς φόβου και απειλών να γίνουν αποδεκτές.

Το γεγονός ότι η παραβατική της συμπεριφορά τάσσεται εναντίον των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως από κοινού έχουν καταδείξει τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν αλλάζει.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τις κινήσεις της Τουρκίας. Είναι σε αυτή τη βάση που πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει δυναμική στάση προς αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και αποκλιμάκωση της έντασης. Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να πάψει να είναι πεδίο πειραματισμών και προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας.  Αυτό επιτάσσει ο πολιτικός πραγματισμός που πρέπει να δείξουμε άπαντες, εντός κι εκτός χώρας.

11/8/2020