Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Με δεδομένη την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας απέναντι στο σύνολο των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, έλαβε χώρα η σημερινή επίσκεψη εργασίας του Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια και οι επαφές που είχε τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Υπουργό των Εξωτερικών.

Όσο η Τουρκία συνεχίζει να κινείται εκτός διεθνούς δικαίου, η Κύπρος και η Ελλάδα θα συντονίζονται και θα κινούνται από κοινού με άξονα την άσκηση επιρροής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και προς τρίτες χώρες και με σκοπό την ανακοπή, συγκράτηση και καταδίκη των κινήσεων της Τουρκίας.

Η πειστική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αναγκαία ώστε η Τουρκία να αντιληφθεί πως η παραβατικότητα και η επιθετικότητα που προβάλλει, έχουν συνέπειες.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα επίπεδα αλλά και τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης. Η πολιτική των κανονιοφόρων και των προκλήσεων, δεν έχουν καμία θέση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, κι αυτό είναι το σαφές μήνυμα που πρέπει να λάβει η Τουρκία.

18/8/2020