Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

 Δήλωση Βουλεύτριας και Αντιπροέδρου κ. Αννίτας Δημητρίου για έναρξη νέας σχολικής χρονιάς και την ανάγκη εγκατάστασης κλιματισμού-θέρμανσης  στις αίθουσες

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Είναι ομολογουμένως μια διαφορετική σχολική χρονιά. Πιστεύουμε ωστόσο ότι το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και με τη συνδρομή γονιών και μαθητών, τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, θα αντιμετωπιστούν.Απαιτείται όμως όπως και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νεοφύτου τόνισε χτες και ένας ευρύτερος, στοχευμένος πολιτικός σχεδιασμός για την εγκατάσταση κλιματιστικών και θέρμανσης στα σχολεία. Είναι εκτός κάθε πραγματικότητας με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, να σημειώνεται αυτή η βασική έλλειψη στα σχολεία μας.Είναι ώρα να τροχοδρομηθεί ένας προγραμματισμός του κράτους με τις σχολικές εφορείες και όλους τους φορείς, ώστε εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου να τοποθετηθούν κλιματιστικά και θέρμανση σε όλες τις σχολικές τάξεις.

 

Όχι μόνο το οφείλουμε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας αλλά ως πολιτεία θα είμαστε υπόλογοι για την περαιτέρω καθυστέρηση και εφαρμογή μιας αυτονόητης απόφασης σαν κι αυτή.

15/9/2020