Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παρουσία στην Κύπρο του Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, αρμόδιου για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις στέλνει από μόνη της το μήνυμα πως οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ έχουν εκβαθύνει και διευρυνθεί. 

Η δε δήλωση του κ. Πάλμερ ότι προσβλέπει στη συνέχεια της στενής συνεργασίας με την κυπριακή κυβέρνηση ενδυναμώνοντας την ήδη εξαιρετική συνεταιρική σχέση ΗΠΑ-Κύπρου, αποδεικνύει τις στέρεες βάσεις αυτής της συνεργασίας.

Είναι αυτή την εξωτερική πολιτική που έχουμε ανάγκη ως χώρα. Την εξωτερική πολιτική που κτίζει σχέσεις, που σχεδιάζεται με στρατηγική και σε βάθος χρόνου, που έχει αποτελέσματα, άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Είναι αυτή η  πολιτική, η  πολιτική των στρατηγικών συνεργασιών με τους μεγάλους παίκτες, παράλληλα με τις χώρες της περιοχής μας, αυτή η πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική που ενισχύει την Κύπρο και που πρέπει να συνεχιστεί. Είναι η αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, που μεθοδικά κτίζεται από το 2013, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αυτή που χρειάζεται η Κύπρος.

Λευκωσία 6/6/2019