Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Φίλε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Περήφανη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού,

Πρωτοπόροι, Μακίτες,

Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου να βρίσκομαι ανάμεσα στη νεολαία της παράταξής μας, την αιχμή του δόρατός μας, μερικές μόνο ώρες πριν τις εκλογές. Μας δίνει δύναμη η δύναμή σας.

Είναι γερά τα θεμέλια, φίλε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, με αυτήν την περήφανη νεολαία, είναι γερές οι ρίζες για τον Κυπριακό Ελληνισμό, για την Κύπρο του αύριο, για μια χώρα ελεύθερη, ευρωπαϊκή, ενωμένη και σύγχρονη.

Νέες και Νέοι,

Ζούμε την εποχή των μεγάλων και πολλαπλών προκλήσεων. Καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας πάνω στα ερείπια που άφησε η συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ του 2013.

Απλώς φανταστείτε αυτή η παγκόσμια πανδημία να συνέβαινε το 2012. Με μια χρεωκοπημένη τότε οικονομία, χωρίς ΓΕΣΥ, και τα ηνία σε αυτούς που στη διαχείριση τριών μόνο κοντέινερ, ανατίναξαν την Κύπρο. 

Σήμερα ξαναχτίζουμε μια ισχυρή οικονομία. Είναι σημαντικό που η παγκόσμια πανδημία, βρήκε τη χώρα μας με δυνατή οικονομία και με το ΓΕΣΥ.

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε κρίσεις. Για να αντιμετωπίζουμε πανδημίες όπως η σημερινή.

Αλλά πάνω από όλα είμαστε εδώ για να σηκώσουμε τη χώρα όρθια, να προστατεύσουμε το παρόν της και πρωτίστως να σχεδιάσουμε το μέλλον της. Αυτή είναι η ευθύνη μας και την τιμούμε. Τη σηκώνουμε με θάρρος, με περηφάνια. Με τη δύναμη που μας δίνει η νεολαία μας. Την κάνουμε πράξη με πολιτικές που πάνε τη χώρα μπροστά.

Ναι. Στην έως τώρα επιτυχή πορεία μας, έγιναν και λάθη. Σε αυτή την τοξική εποχή του λαϊκισμού και της σύγχυσης, και λόγω και της πανδημίας, είναι λογικό οι πολίτες να νιώθουν θυμό και να έχουν παράπονο. Τους λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη.

Όμως η αντιπολίτευση δεν έχει καμία πρόταση. Δεν έχει καμία λύση. Δεν έχει κανένα επιχείρημα. Γι’ αυτό μετατρέπει τον δημόσιο διάλογο σε ισοπέδωση και μηδενισμό.

Κανείς όμως δεν κερδίζει πανηγυρίζοντας στα ερείπια. Να μην αφήσουμε το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, με τους ανεύθυνους λαϊκισμούς και των μικρότερων κομμάτων να είναι τροχοπέδη του αύριο.

Είναι οι ίδιοι που από σήμερα ράβουν κουστούμια και τα προβάρουν μέσα από τις βουλευτικές για τις προεδρικές εκλογές. Όχι. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω. Εμείς διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Εμείς εξασφαλίζουμε τις κατακτήσεις του σήμερα. Εμείς, μαζί με τη περήφανη νεολαία μας, θέτουμε τα θεμέλια του αύριο.

Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, η παράταξη χρειάζεται όσο ποτέ την παρουσία σας. Να είναι ηχηρή, να είναι βροντερή. Να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας. Να μιλάτε, να εξηγείτε, να βάζετε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Να βοηθήσετε τον κόσμο να κατανοήσει τι διακυβεύεται με την ψήφο τους.

Μπροστά μας ανοίγεται μια ιστορική ευκαιρία. Με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και τα νέα διαρθρωτικά προγράμματα, συνολικού ύψους 4,5 δις ευρώ, που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε, ξεκινά μια νέα εποχή ανάπτυξης.

Για να τα καταφέρουμε, η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.  Για να μη  χαθεί η ευκαιρία της επανεκκίνησης.

Στις 30 Μαΐου, η επιλογή είναι ξεκάθαρη:

Μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός εγγυάται ότι αύριο θα έχουμε προοπτική, καθαρή γραμμή στην οικονομία και μια Βουλή ικανή να παίρνει αποφάσεις.

Γιατί είναι ριζωμένη η πεποίθησή μου ότι η μικρή μας χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, αντίστροφα ανάλογες με το μέγεθός της.

Και αυτές τις δυνατότητες είναι που θέλουμε να απελευθερώσουμε. Και τώρα έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να το κάνουμε. Με όχημα το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλάζουμε σελίδα για την Κύπρο. Θέτουμε τις βάσεις για την πράσινη οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Σε αυτούς τους μεγάλους στόχους εσείς, η νεολαία μας, πρέπει να είστε η κινητήριος δύναμη. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ευρώπη, ονομάζεται Ταμείο της Νέας Γενιάς.  

Σας το λέω από καρδιάς: Εσείς, η περήφανη νεολαία, είστε η πυξίδα μας για να χαράξουμε τη νέα κατεύθυνση για τη χώρα. Εκεί σας θέλουμε. Πρωταγωνιστές και σημαιοφόρους της προόδου και της προκοπής για το σύνολο του λαού μας.

Φίλοι μου,  

Σήμερα είμαστε εδώ να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Με αφετηρία την ερχόμενη Κυριακή. Η πορεία της χώρας μας είναι στο χέρια της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που για άλλη μια φορά είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση από κοινού με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα.

Το μεγάλο δίλημμα των εκλογών είναι αν την Κυριακή θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Μεταρρυθμίσεις και άλμα ανάπτυξης ή πέντε χρόνια κολλημένοι στη λάσπη του Νικόλα;

Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Ξέρουν ότι η ψήφος δεν είναι απόφαση της στιγμής. Διαρκεί για πέντε χρόνια.

Δεν πρέπει να επιτρέψουν μια Βουλή όμηρο προσωπικών εμμονών και κομματικών παιχνιδιών.

Οι πολίτες ξέρουν ότι κάθε ψήφος που πάει στα μικρά κόμματα είναι έμμεση πριμοδότηση του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Για να πάρουν ξανά την εξουσία. Για να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης. Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας.

Το κριτήριο των συμπολιτών μας είναι η Κύπρος να πάει μπροστά, όχι να γυρίσει πίσω στον εφιάλτη του 2013.

Την Κυριακή, χαράζουμε τη νέα κατεύθυνση για τη χώρα. Με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτιάχνουμε την καλύτερη Κύπρο που οραματιζόμαστε.

Με τη νεολαία περήφανη και δυνατή.

Μαζί να τους επιστρέψουμε όλα τα όχι που είπαν στην κοινωνία.

Μαζί να προχωρήσουμε μπροστά.

Μαζί να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κύπρο του αύριο.