Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Για το ποια κόμματα θα στηρίξουν τον Δημοκρατικό Συναγερμό και την υποψηφιότητα της κ. Δημητρίου, ρωτήθηκε σήμερα κ. Ξένια Κωνσταντίνου απαντώντας το εξής:

«Εμείς έχουμε προτείνει μια επιλογή η οποία στηρίζεται πάνω σε αξιοκρατικά κριτήρια. Έχουμε προτείνει μια επιλογή μιας συναδέλφου η οποία έχει αποδείξει την αξία της. Η οποία παρόλο το νεαρό της ηλικίας της έχει επιδείξει σοβαρότητα, εργατικότητα και κυρίως έναν μεστό και συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Οπότε για εμάς αυτή είναι η πρότασή μας, η οποία δεν απευθύνεται μόνο στις πολιτικές δυνάμεις, είναι και ένα μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία αναφορικά με ποιο τρόπο πρέπει να κάνουμε πολιτική, με ποιο τρόπο είναι που πρέπει να βάζουμε μπροστά νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα ανατρέποντας στερεότυπα αν θέλετε και προτάσσοντας μια γυναικεία υποψηφιότητα αυτή τη φορά. Εύχομαι το καλύτερο και εύχομαι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ν’ αναγνωρίσουν αυτήν την πρόταση και να τη στηρίξουν διακομματικά».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι χρειάζεται στήριξη και από άλλα κόμματα και αν έχουν γίνει επαφές με άλλα κόμματα, η κ. Κωνσταντίνου απάντησε:

«Νομίζω πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους, εμείς προτάξαμε μια υποψηφιότητα πολύ σεμνά, με πολύ αξιοκρατικά κριτήρια. Είχαμε δηλώσει εξ αρχής ότι δεν θα μπούμε σε αυτό το πάρε δώσε, ότι δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς οι οποίοι στο τέλος της ημέρας απομακρύνουν τους πολίτες από την πολιτική. Έχουμε προτάξει μια πολύ καλή υποψηφιότητα και αναμένουμε και από τις άλλες δυνάμεις να τη στηρίξουν».

Σε ερώτηση αν δεν υπάρξει συνεργασία για εκλογή της κ. Δημητρίου, η κ. Κωνσταντίνου απάντησε «ο καθένας ας κριθεί με βάση τις επιλογές που θα κάνει. Αυτό που προτάσσουμε σήμερα είναι θεωρώ την καλύτερη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Βουλής. Και εύχομαι αυτό να γίνει κατανοητό και από τις άλλες πολιτικές παρατάξεις. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα λειτουργήσει η Αννίτα Δημητρίου αν και εφόσον εκλεγεί στην Προεδρία της Βουλής, με τρόπο συναινετικό, με τρόπο σοβαρό, και με τρόπο υπεύθυνο».

5/6/2021