Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Το είπα από τη νύχτα των εκλογών. Οι εκλογές τελείωσαν, έχουμε μια υποχρέωση, μια ευθύνη να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου. Το μεγαλύτερο μας κόμμα, το κόμμα που εγώ προσωπικά αγαπώ περισσότερο από οποιοδήποτε είναι το κόμμα που λέγεται Κύπρος.

Αλίμονο εάν για μία Επιτροπή πάνω-κάτω θα πρέπει να χαλάσουμε ένα πνεύμα συναίνεσης. Θέτω όμως κάποιες αρχές για να ξεκαθαρίσουμε πρώτον ότι το Σύνταγμα δεν απαγορεύει σε μικρότερα κόμματα να έχουν Προεδρίες στη Βουλή και αυτή ήταν μια πρακτική δεκαετιών. Εάν το ΑΚΕΛ θέλει να αλλάξει μια διαχρονική πρακτική στη Βουλή, δικαίωμα του. Το Σύνταγμα επαναλαμβάνω δεν απαγορεύει. 

Εμείς κάνοντας πράξη τη συνεννόηση και τη συναίνεση, δηλώνουμε και σήμερα πως όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά θεωρούμε σωστό να συνεχιστεί η πρακτική και τα μικρότερα κόμματα να έχουν από μία Προεδρία. Από εκεί και πέρα έχουμε όλη την καλή διάθεση να βρούμε τρόπους μέσα από συναίνεση να τελειώνει και αυτό το ζήτημα.

Είμαστε στην πολιτική για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να προσπαθούμε να βρίσκουμε προβλήματα στην όποια λύση.

16/6/2021