Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού για τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν χθες στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά κυρίως εδώ στο Συγκρότημα «Δίας».

Προς όσους επιχείρησαν να εκβιάσουν τη δημοκρατία στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν φιμώνεται.

Οι ενορχηστρωτές και οι δράστες των χθεσινών επεισοδίων πρέπει να αναζητηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτή είναι η απαίτηση μας. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους του Συγκροτήματος «Δία» αλλά και σε όλους τους λειτουργούς των Μέσων Ενημέρωσης.

Αλλά με την ευκαιρία να εκφράσουμε επίσης την πλήρη στήριξη και τη συμπαράσταση μας στην αστυνομία και στους τραυματίες αστυνομικούς.

Η αστυνομία πρέπει πράγματι να αφεθεί, να επιτελέσει τον ρόλο της και να διασφαλίσει τη δημόσια τάξη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ύπαρξη πληροφόρησης σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές είχαν σκοπό να μεταβούν στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού και κληθείς να την επιβεβαιώσει ή να τη διαψεύσει, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος απάντησε τα εξής:

Όχι. Έχω ακούσει την πληροφορία, δεν μπορώ ασφαλώς εγώ να την επιβεβαιώσω ή να τη διαψεύσω αλλά κοιτάξτε να δείτε. Στόχος ήταν η δημοκρατία. Θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε μέσο ενημέρωσης, σε κάθε πολιτικό κόμμα. Γι’ αυτό και πρέπει η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους για να αποδείξουμε πράγματι ότι πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο.

19/7/2021