Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Η μαύρη επέτειος της 20ης Ιουλίου 1974 βρίσκει και φέτος την Κύπρο να αγωνίζεται για την ανατροπή των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής.

Οι πληγές στο μοιρασμένο νησί μας παραμένουν ακόμη ανοιχτές, οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται αμείωτες όταν οι πρόσφυγες μας παραμένουν μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες, οι εγκλωβισμένοι υποφέρουν καρτερικά την καταπίεση του Τούρκου κατακτητή και οι συγγενείς των αγνοουμένων να ζουν το δράμα της αναμονής για τη διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων.

Αυτές τις μέρες η θύμηση του πρωταρχικού μας χρέους τονίζεται πιο δυνατά από ποτέ. Τιμούμε τους ηρωικούς μαχητές και άμαχους Κύπριους και Ελλαδίτες που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, τιμούμε τους αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες.

Αναλλοίωτη παραμένει η υπόσχεσή μας ότι θα σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και δεν θα σταματήσουμε σε καμία περίπτωση τις προσπάθειες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού στα πλαίσια της της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.


Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενώνει τη φωνή του με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και καταδικάζει για άλλη μια φορά τη συνέχιση της κατοχής και τη διαίρεση της πατρίδας μας. Επαναβεβαιώνει και κάνει πράξη τη διακηρυγμένη πολιτική του για εθνική ενότητα, σύμπνοια και ομοψυχία, τόσο αναγκαία σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

20/7/2021