Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

 

Επίσκεψη Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Λεμεσό και στην εκδήλωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας «Θάλασσα 2021»

 Στην επίχωση της Λεμεσού και στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας με θέμα «Θάλασσα 2021», βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, από κοινού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Δημητριάδη, τον Δήμαρχο κ. Νικολαϊδη, τους Βουλευτές κ. Σύκα και κ. Τσιρίδου, μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας και της Δημοτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε για την εκδήλωση τα εξής:

«Βρισκόμαστε στην επίχωση της Λεμεσού. Για πρώτη φορά φέρνουμε κοντά 40 οργανισμούς, για να γνωρίσει ο κόσμος τη θάλασσα, τη ναυτιλία, να φέρουμε πιο κοντά την κοινωνία των πολιτών, τη νέα γενιά, στη θάλασσα, στη ναυτιλία. Να γνωρίσει τη γαλάζια οικονομία, τις δυνατότητες τις προοπτικές που προσφέρει η θάλασσα στον τόπο μας. Θεωρώ πως γίνεται μια σημαντική προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση και καλώ όλο τον κόσμο να την αγκαλιάσει, να έρθει εδώ να ενημερωθεί για να γνωρίσει τη θάλασσα ως άθληση, ως ψυχαγωγία, ως προσέγγιση και κατεύθυνση σπουδών αλλά και επαγγελματικού προσανατολισμού. Η ναυτιλία μας έχει όλες τις προοπτικές, την περασμένη εβδομάδα βγήκαμε με μια εθνική στρατηγική με 35 στοχευμένες δράσεις, με κίνητρα, ώστε να δώσουμε την προϋπόθεση σε αυτόν τον τομέα να έχει και ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα και ένα ευοίωνο μέλλον για να προσφέρει στην οικονομία του τόπου».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε τα εξής:

«Είναι με μεγάλη χαρά που ο Δήμος Λεμεσού στηρίζει την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, συνδιοργανώνοντας αυτήν την εκδήλωση στον μόλο της Λεμεσού κοντά στη θάλασσα. Μια εκδήλωση που έχει να κάνει με τη θάλασσα η οποία είναι ταυτισμένη με τη Λεμεσό όλα αυτά τα χρόνια με την οικονομία και την κοινωνική και αθλητική δραστηριότητα της Λεμεσού. Η Λεμεσός είναι θάλασσα και η θάλασσα είναι Λεμεσός και το θέμα της γαλάζιας οικονομίας έρχεται να στηρίξει και να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την οικονομία της Λεμεσού που είναι σημαντική για την οικονομία του τόπου. Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού σε έναν χώρο που είναι πραγματικά υπέροχος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσε τα εξής:  

«Είμαστε μια χώρα-νησί με μια δυνατή ναυτιλιακή οικονομία αλλά παρόλο που είμαστε νησί με μια δυνατή ναυτιλιακή βιομηχανία, δεν έχουμε την κουλτούρα τη νησιώτικη. Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν σε θαλάσσια αθλήματα, γίνονται κυνηγοί. Δεν πάνε να σπουδάσουν ναυτιλιακά και σπουδάζουν οτιδήποτε άλλο την ώρα που ο μέσος μισθός στη ναυτιλιακή βιομηχανία στον τόπο μας είναι πολύ ψηλότερος από τους καλούς μισθούς της δημόσιας υπηρεσίας. Άρα είναι ένα στοίχημα αγαπητέ μου Υπουργέ, να στείλουμε αυτά τα μηνύματα. Θέλουμε τους νέους μας να έχουν προσανατολισμό εκεί που είναι η ζήτηση στην αγορά εργασίας. Παράλληλα πέραν από τη ναυτιλία είναι και η γαλάζια οικονομία. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που έχουμε ως τόπος: γαλάζια οικονομία, πράσινη οικονομία και ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι τρεις πυλώνες που θα απογειώσουν ακόμη περισσότερο τον τόπο μας και τις προοπτικές μας».

23.10.2021