Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής στη Λεμεσό επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τη Βουλεύτρια και Πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής κ. Φωτεινής Τσιρίδου και στελέχη του κόμματος. Υποδεχόμενη τον Πρόεδρο κ. Νεοφύτου, η κ. Πατρούλα Χατζήπαπα Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή να καλωσορίσουμε στο κέντρο προληπτικής παιδιατρικής τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος γνωρίζει ήδη το έργο που επιτελεί το κέντρο αλλά ήρθε να μας επισκεφθεί για να ενημερωθεί πληρέστερα. Έχουμε τη χαρά να έχουμε και τη Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, κυρία Φωτεινή Τσιρίδου η οποία παρευρίσκεται στο πλάι μας πάρα πολλά χρόνια ως εθελόντρια, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του κέντρου προληπτικής παιδιατρικής. Το κέντρο ως γνωστό προσφέρει ανιχνευτικά προγράμματα σε παγκύπριο επίπεδο εδώ και 33 χρόνια και από τα προγράμματα του επωφελούνται όλα τα νεογέννητα και όλες οι έγκυες της χώρας μας. Με το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου νεογνών, με τον προγεννητικό έλεγχο και με το ανιχνευτικό πρόγραμμα ακοής νεογνών. Ελπίζουμε να έχουμε πάντα στο πλευρό μας τον κ. Νεοφύτου για ένα πιο εξασφαλισμένο μέλλον για το έργο που επιτελούμε».

Από την πλευρά της η κ. Τσιρίδου δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα σήμερα να καλωσορίσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού στον χώρο του κέντρου προληπτικής παιδιατρικής, στο σπίτι του κέντρου προληπτικής παιδιατρικής, στον πρώτο του χώρο.

Να τον καλωσορίσω και να τον ευχαριστήσω που διαχρονικά βρίσκεται στο πλάι μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια δείχνοντας τη μεγάλη του ευαισθησία για την υγεία και την πρόληψη, προωθώντας στον τομέα της υγείας τόσες καινοτόμες μεταρρυθμίσεις όπως ήταν το Γενικό Σύστημα Υγειάς. Βρίσκεται πάντα στο πλάι μας δείχνοντας τις μεγάλες του ευαισθησίες. Σήμερα είναι μεγάλη συγκίνηση γιατί επέλεξε να μας επισκεφθεί την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου που ξεκινά ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα προληπτικής παιδιατρικής με σλόγκαν “Με γνώμονα το παιδιά για ένα καλύτερο αύριο”.

Στόχος μας είναι μέσα σε αυτό τον μήνα ο Σύνδεσμος Φίλων να διοργανώσει τέτοιες δράσεις που να μπορέσει να ενημερώσει τον κόσμο και να τον ευαισθητοποιήσει για τα προγράμματα αυτά, γιατί είναι πολύ θετικό ότι αυτά τα προγράμματα αυτά προλαμβάνουν το πρόβλημα και έτσι ο κόσμος μπορεί να μην έχει την ευκαιρία να ζήσει το κέντρο προληπτικής παιδιατρικής διαζώσης και είναι πολύ σημαντικό να τους ενημερώνουμε. Έχουμε πάρα πολλές δράσεις που διοργανώνουμε αυτό τον μήνα και μπορείτε να τις δείτε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα μέσα μαζικής ενημερώσεις με τους διαδικτυακούς μας χορηγούς, να ενημερωθείτε και όλος ο κόσμος να είναι στο πλάι μας. Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου, που είμαι βέβαιη ότι στο προσεχές μέλλον θα στηρίξει και την πρωτοβουλία την οποία θα προχωρήσουμε για να θεσμοθετηθούν αυτά τα προγράμματα προληπτικής παιδιατρικής γιατί όπως ενημερώνουμε τον κόσμο αυτά τα προγράμματα παρέχονται εθελοντικά σε όλο τον κόσμο της Κύπρου, σε όλα τα νεογνά και σε όλες τις μητέρες και μέχρι σήμερα καλύπτεται υπό μορφή χορηγίας σχεδόν το 50%. Επιθυμία μας είναι αυτά να θεσμοθετηθούν για να αισθάνεται το Κέντρο Προληπτικής παιδιατρικής περισσότερη ασφάλεια και να βασιστεί και να στοχοπροσηλωθεί πάνω στα προγράμματα υγείας και πρόληψης, να επεκτείνει το εθνικό ανιχνευτικό πρόγραμμα που ήδη το πράττει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Υπουργείο Υγείας και να υπάρχει όλη αυτή η ασφάλεια. Είμαστε βέβαιοι ότι με τον Αβέρωφ Νεοφύτου  στο πλάι μας θα καταφέρουμε να θεσμοθετήσουμε αυτά τα προγράμματα προληπτικής παιδιατρικής. Ευχαριστούμε Πρόεδρε για όλη αυτή την ευαισθησία που δείχνετε το κέντρο διαχρονικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:  

«Εγώ να πω μόνο μια κουβέντα απευθυνόμενος στον Αργύρη. Έχεις μια βαριά κληρονομία από τον μακαριστό τον Αμερίκο. Να είστε καλά και αυτό το κέντρο, ένας από αυτούς που επωφελήθηκε ήταν και ο Περικλής μου όταν πήγαμε να κάνουμε τον προγεννητικό αλλά και τον προληπτικό έλεγχο για την ακοή. Να είστε καλά και ευλογημένοι».

Τέλος ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου δήλωσε τα εξής:

«Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων με έχει καλύψει πλήρως όμως εκτός από το καλωσόρισμα στον κ. Νεοφύτου θα ήθελα να μείνω μόνο σε ένα θέμα, στο θέμα  πρώτον της αποδοχής από όλη την πολιτεία για το τι κάνει το κέντρο προληπτικής παιδιατρικής εδώ και 30 χρόνια. Όμως το δεύτερο είναι η ανασφάλεια που νιώθουμε όλα αυτά τα χρόνια νιώθοντας ότι πολλές φορές δεν θα τα βγάλουμε πέρα οικονομικά για να καλύψουμε τις τόσες μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν τόσο στις έγκυες όσο και στα νεογνά. Γι’ αυτό δράττομαι της ευκαιρίας να παρακαλέσω θερμά τον κ. Νεοφύτου όπως πράξει, μεριμνήσει, σκεφτεί τρόπους ώστε το κέντρο μας να μπορέσει να τεθεί κάτω από μια προστασία από την κυβέρνηση, μια οικονομική ασπίδα ώστε να μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά όπως το κάνει να διενεργεί όλες αυτές τις εξετάσεις. Είναι πολύ σημαντικές, το ξέρω ότι η κυβέρνηση έχει πολλές πάρα πολλές απαιτήσεις ή ευθύνες αλλά είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτό που διενεργούμε, αυτές οι εξετάσεις που κάνουμε είναι εξετάσεις που πρέπει να γίνονται σε όλα τα νεογνά και σε όλες τις έγκυες. Είναι εξετάσεις που είναι απαραίτητες για την υγεία και το μέλλον του κυπριακού πληθυσμού».

Στα προαναφερόμενα ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε τα εξής:  

«Αγαπητέ μου Αργύρη τα είπαμε και πολλές φορές μαζί με την Φωτεινή στο γραφείο μου. Η στήριξη κέντρων εθελοντισμού όπως το δικό σας δεν κοστίζει στο κράτος, εξοικονομεί πόρους του κράτους. Γιατί αν αυτή τη δουλειά την έκανε το κράτος, που όφειλε να την κάνει, θα κόστιζε πολλαπλάσια.

Άρα με το να στηρίξει οικονομικά τον εθελοντισμό, την πρωτοβουλία σας, την πρωτοβουλία του μακαριστού του Αμερίκου Αργυρίου και κοινωνική προσφορά πετυχαίνει αναγκαία αλλά παράλληλα εξοικονομεί και δεν σπαταλά. Οικονομικά βγαίνει κερδισμένο το κράτος».

1.11.2021

 SITE LEFT