Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Ημέρα τιμής και μνήμης η 17η Νοεμβρίου, άρρηκτα συνδεδεμένη με την  αντιδικτατορική εξέγερση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, που έχει παραμείνει στη συλλογική μνήμη ως ένας αγώνας-ορόσημο όχι μόνο κατά της δικτατορίας στην Ελλάδα αλλά εν γένει κατά των αυταρχικών καθεστώτων και υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. 

Η δικτατορία στην Ελλάδα, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η απαρχή εθνικών περιπετειών που είχαν σαν τραγικό αποτέλεσμα τη διενέργεια πραξικοπήματος στην Κύπρο και μετέπειτα την εισβολή της Τουρκίας, πρέπει να παραμείνουν στη μνήμη όλων μας σαν μια περίοδος που δεν πρέπει ο ελληνισμός να επιτρέψει ποτέ ξανά να αναδυθεί.

Για τον ελληνισμό η 17η του Νοέμβρη πρέπει να αποτελεί διαρκή υπενθύμιση των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία και από την πλευρά μας τιμούμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου ως αναβάπτιση στον αγώνα περιφρούρησης και εμβάθυνσης των δημοκρατικών αρχών και της ελευθερίας του ανθρώπου.

17.11.2021

 SITE LEFT