Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

 Με την ευκαιρία του νέου έτους, ο Δημοκρατικός Συναγερμός απευθύνει τις εγκάρδιες του ευχές προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό για υγεία, ευημερία, πρόοδο και για ευόδωση των πόθων και προσδοκιών του.

Η νέα χρονιά θα είναι χρονιά προκλήσεων που απαιτούν, όπως έχουμε δηλώσει σε κάθε ευκαιρία, πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση για τομές και μεταρρυθμίσεις προκειμένου να υπερβούμε όλα όσα μας κρατούν καθηλωμένους στο χθες και να ανοίξουμε νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες για την πατρίδα μας. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα οικοδομήσουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για ένα πραγματικό, σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς διακρίσεις. 

Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση εξακολουθεί να είναι το εθνικό μας θέμα, για την επίλυση του οποίου ο αγώνας μας θα συνεχίσει να είναι άοκνος. Γιαπρόσφυγες που αναμένουν ακόμη την ημέρα της επιστροφής, τους εγκλωβισμένους που υπομένουν καρτερικά την καταπίεση, τους συγγενείς των αγνοουμένων που ζουν το δράμα της διακρίβωσης της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο ελεύθερη. 

Ενωμένοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε των προκλήσεων αυτών και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με θεμέλιο τιςαξιοσημείωτες επιδόσεις της χώρας μαςστο πεδίο της οικονομίας, παρά τη μάχη με την πανδημία που είναι σε εξέλιξη καιτη θετική προοπτική. Με αυτή τη βάση μπορούμε τις ευχές για τη νέα χρονιά, να τις συνοδεύσουμε με πράξεις. 

Για να καταστεί η Κύπρος μια χώρα που θα ευημερεί και θα δημιουργεί για όλους τους πολίτες της και ειδικότερα για τους νέους τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά.

31.12.2021