Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν τους παθόντες και τους αιχμάλωτους πολέμου του 1974 και ειδικότερα τα προβλήματα που τους απασχολούν. Υπάρχει πλήρης κατανόηση εκ μέρους της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η ομάδα των συνανθρώπων μας, της οποίας τα αιτήματα δεν έχουν επιλυθεί εδώ και 47 χρόνια και δεν έχει δοθεί η σωστή σημασία από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Χαιρετίζουμε την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το ποσό που δίνεται στην ομάδα αυτή από 1,5 εκατομμύριο σε 3, και θέλω να τονίσω ότι αυτό αποτελούσε κοινό αίτημα και διεκδίκηση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων. Το πως θα διατεθούν αυτά τα χρήματα θα ενημερωθεί η Βουλή σε τρεις εβδομάδες από τα ανάλογα Υπουργεία και έτσι θα γνωρίζουμε επακριβώς τι θα γίνει και πως θα κατανεμηθεί αυτό το ποσό και αν θα ικανοποιήσει στο τέλος τα αιτήματα των συνανθρώπων μας.

Τέθηκαν περαιτέρω θέματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παθόντων που δεν καλύπτεται από το ΓεΣΥ.

Κοινή πεποίθηση όλων των μελών είναι η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των παθόντων που δεν επιζητούν τίποτε περισσότερο από την αξιοπρέπειά τους. Μελετάται το ενδεχόμενο όπως εμπλακεί και η Επιτροπή Υγείας στο θέμα αυτό.

 

12-1-2022