Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Υπουργική Διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ με αντικείμενο την εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας και τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. 

Σημειώνουμε πως η διάσκεψη έλαβε χώρα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και τη σύνθεση του σχήματος 3+1, με τις ΗΠΑ να πλαισιώνουν και στην ουσία να στηρίζουν έμπρακτα την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ. 

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουμε όχι μόνο την ενεργειακή συνεργασία όπως αναπτύσσεται μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν αλλά και το βασικό μήνυμα πως η ενέργεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο δεν είναι πηγή προβλημάτων αλλά ένα μέσο εμβάθυνσης και εξάπλωσης σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Μήνυμα το οποίο, χωρίς τυμπανοκρουσίες, θεωρούμε ότι στέκει στον αντίποδα των όσων η Τουρκία και οι αξιωματούχοι της πράττουν εκτιθέμενοι στα μάτια του διεθνούς παράγοντα και εις βάρος των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας όλο το τελευταίο διάστημα, παραβιάζοντας κάθε αρχή Δικαίου.   

Λευκωσία 7/8/2019