Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Υπάρχουν οι πολιτικοί των διαπιστώσεων και οι πολιτικοί των πρωτοβουλιών. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι από τους δεύτερους. Γιατί επιζητεί λύσεις και αποτελέσματα.

Η συνάντησή του με αξιωματούχους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για την επιστροφή παράνομων μεταναστών ανοίγει το δρόμο της λύσης σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Οι σημαντικές επαφές  του Αβέρωφ Νεοφύτου, παράλληλα με τις ενέργειες της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών, ελπίζουμε ότι θα έχουν αποτέλεσμα σύντομα.

Αλλά και  να διευρυνθεί σε άλλες χώρες ώστε να περιλάβει την πλειοψηφία ων παράτυπων μεταναστών. Η εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία αποτελεί μέρος ενός ακήρυκτου, υβριδικού πολέμου για την αποδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι στρουθοκαμηλισμός να μην αναγνωρίζει κάποιος το οργανωμένο σχέδιο που εκτελείται με στόχο την αμαύρωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, την κοινωνική αποσταθεροποίηση, την αναταραχή και τον εσωτερικό διχασμό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είναι ο άνθρωπος με τα όμορφα αλλά κούφια λόγια.

Δεν είναι αυτός που θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας τα πάντα από την Ευρώπη. Με ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό αναλαμβάνει δράση ώστε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης.

Αποδεικνύει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαχειριστεί με επιτυχία τις κρίσεις που ορθώνονται μπροστά μας και να οδηγήσει τους συμπολίτες μας στο αύριο που αξίζουν.

 

24.8.2022