Εκτύπωση
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Email

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ρωτήθηκε κατά την επίσκεψή του στο Ζύγι για τη συνάντηση, την άτυπη, που είχε με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδης και για το σημείο που αφορά τη συνομοσπονδία. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε ως εξής:

«Θα μείνω μακριά από αυτή τη συζήτηση. Τούτες τις μέρες γίνεται μια προσπάθεια εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη με τις επαφές του αλλά και με τη συνάντηση που θα έχει με τον Γενικό Γραμματέα, να σπάσουμε το αδιέξοδο για να επαναρχίσει ο διάλογος. Μετά από 45 χρόνια κατοχής αυτό το αδιέξοδο είναι εις βάρος της δικής μας πλευράς. Και θα πω και κάτι επιπρόσθετο. Ας περιμένουμε, έχουμε μέρες και για την αντιπολίτευση και για όλους να σχολιάζουν και να κάνουν κριτικές. Ας αφήσουμε να τελειώσει η γενική συνέλευση, οι επαφές του Προέδρου. Δεν θα τελειώσουν οι μέρες. Μέρες, μήνες, βδομάδες, ώρες η αντιπολίτευση και για όλους και για μας τους κυβερνώντες και τους αντιπολιτευόμενους, μετά από 45 χρόνια να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν κερδίζουμε στη διεθνή σκηνή με το να κρατούμε ένα μικρόφωνο όλοι μας και να προσπαθούμε να καταγράψουμε πόντους για εσωτερική κατανάλωση. Αυτά δεν μετρούν. Τις πλείστες φορές οι πόντοι που καταγράφουμε είτε ως κυβερνήσεις, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβερνώντα κόμματα στρέφονται ενάντια στην εθνική μας υπόθεση. Μην νομίζουμε ότι οι ξένοι δεν παρακολουθούν τις όλες συμπεριφορές μας.

Και αν κάτι πρέπει να βγαίνει από την Κύπρο, ολότητα και ενότητα όλων Κυβέρνησης και όλου του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας, ότι θέλουμε την επίλυση του Κυπριακού, θέλουμε να ξαναρχίσει ο διάλογος πάνω στη συμφωνημένη βάση που δεν είναι άλλη από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».        

Λευκωσία 25/9/2019