ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας Μουσείων, αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφτηκε την πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτισμού κ. Σταύρος Κυριακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Διεθνής ημέρα Μουσείων η σημερινή και αξιοποιήσαμε την ημέρα για να επισκεφθούμε για ακόμη μια φορά την πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης. Να αξιοποιήσουμε την ημέρα ώστε να στείλουμε το μήνυμα ευαισθητοποίησης γύρω από τους πολλαπλούς ρόλους που διαδραματίζουν τα μουσεία μας και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό ώστε να πλησιάσει στα μουσεία, να γνωρίσει τον τεράστιο πλούτο τον οποίων διαθέτουν εντός των τοίχων τους, να γνωρίσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αλλά και ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνός των δράσεων των οποίων τα μουσεία διενεργούν ώστε να προσεγγίσουν τη σύγχρονη κοινωνία, τον άνθρωπο. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε, να γνωρίσουμε και να επικοινωνήσουμε μέσα από τον πλούτο ενός έκαστου των λαών, τόσο της χώρας μας όσο και ευρύτερα της Ευρώπης και του κόσμου, να γίνουμε καλύτεροί άνθρωποι, να μάθουμε από την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση για οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς τα παιδιά μας. Η παγκόσμια μέρα μουσείων είναι μια καλή ευκαιρία ώστε ο κόσμος να μπορέσει να γνωρίσει τα μουσεία από κοντά. Είναι φορείς πολλαπλών μηνυμάτων, είναι φορείς πολιτιστικού πλούτου και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλη αυτή τη γνώση και τον πλούτο, ώστε να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας.

 

 

Λευκωσία 18/5/2019

 SITE LEFT