Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δείπνο το οποίο παράθεσε η κ. Μαρία Σελίπα Νεοφύτου προς τιμήν της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη η οποία ως επίτιμη καλεσμένη της βραδιάς, ανέπτυξε το θέμα «Η γυναίκα επιχειρηματίας ως οδηγός της ανάπτυξης». Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της η κ. Μαρία Σελίπα Νεοφύτου η οποία αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε γυναίκα στο να συνδυάζει πολλαπλούς ρόλους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η πρόοδος που έχουμε πετύχει είναι πράγματι μεγάλη. Και τεράστιες οι κατακτήσεις που έχουμε καταφέρει σε ένα περιβάλλον τρομερά επιφυλακτικό και ιστορικά ανδροκρατούμενο.» Επιπρόσθετα η κ. Σελίπα Νεοφύτου τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα για τις γυναίκες, σίγουρα δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Είναι όμως δρόμος υπαρκτός και προσβάσιμος.

Από την πλευρά της η κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αναφέρθηκε στη σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας ενώ μίλησε για τη δική της επιχειρηματική εμπειρία, τις προκλήσεις άλλα και τα στοιχεία τα οποία θεωρεί απαραίτητα για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση. Μεταξύ άλλων η κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί μία ατομική και ταυτόχρονα συλλογική προσπάθεια. «Για να την υπηρετήσεις, γίνεσαι ο σκηνοθέτης, ο σεναριογράφος, του εαυτού σου και του έργου σου. Την ίδια στιγμή όμως, πρέπει να ανιχνεύεις και τις ανάγκες πολλών άλλων στις οποίες και να απαντάς» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ολοκλήρωσε την ομιλία της με «την έκκληση να αυξηθούν οι κοινότητες των γυναικών που θα διεκδικούν τη θέση τους στην επιχειρηματική και κοινωνική δράση. Είναι δικαίωμα, αλλά και διεκδίκηση».

Το «παρών» τους στην εκδήλωση τους έδωσαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας κ.  Ζέτα Αιμιλιανίδου, η Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Στέφη Δράκου, η Υπουργός Ενέργειας κ. Νατάσα Πειλήδου, η Υφυπουργός Πρόνοιας κ. Αναστασία Ανθούση,  οι γυναίκες Επίτροποί, οι Βουλεύτριες του Δημοκρατικού Συναγερμού καθώς και γυναίκες που έχουν καταξιωθεί στον επιχειρηματικό τομέα.

30.11.2021

 SITE LEFT