Στην παρουσία του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου φωταγωγήθηκε χθες το κεντρικό επιτελείο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού σε συνεργασία με την Europa Donna.

Χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Μαρία Σελίπα Νεοφύτου, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα τόσο στο πολύτιμο έργο της Europa Donna όσο και στο μήνυμα της πρόληψης και της ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του μαστού. «Ξέρουμε ότι η μάχη κερδίζεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από την πρόληψη και τη διαφώτιση όλων. Κι αυτή θέλουμε να είναι η ουσία και της δικής μας συμβολής στην προσπάθεια της Europa Donna. Ότι η διαφώτιση αποτελεί το πρώτο και ίσως μεγαλύτερο βήμα», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Νεοφύτου.

Η Πρόεδρος της Ακτινολογικής Εταιρείας Κύπρου και ιδρυτικό μέλος του προληπτικού ανιχνευτικού προγράμματος για τον καρκίνο του μαστού στην Κύπρο, Δρ. Χρύσα Τζιακούρη Σακαλή, τόνισε κατά τη διάρκεια του δικού της χαιρετισμού τη σημασία του προληπτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης σ ένα εκσυγχρονισμένο μαστογραφικό πρόγραμμα ανίχνευσης, χαιρετίζοντας επίσης και την πρόσφατη απόφαση της επιτροπής υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την επέκταση του ηλικιακού ορίου για τον μαστογραφικό προληπτικό έλεγχο από τα 50 μέχρι 69 χρόνια, στα 45 μέχρι 74. 

Από την πλευρά του o Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna κ. Μάριος Χαραλαμπίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο δικό του χαιρετισμό ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου στηρίζει έμπρακτα τη Europa Donna ευχαριστώντας παράλληλα τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το χρόνο που αφιερώνει.

7.10.2022

 SITE LEFT