Με παλμό και ενθουσιασμό υποδέχτηκε ο κόσμος του Παραλιμνίου τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στα πλαίσια ανοιχτής συγκέντρωσης που διοργάνωσαν οι φίλοι και υποστηρικτές στην ελεύθερη Επαρχεία Αμμοχώστου.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το όραμά του αλλά και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών με γνώμονα την Κύπρο του Αύριο, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στο κυπριακό.

«Μήνες τώρα έχω γυρίσει κάθε πόλη, κάθε χωριό. Με ένα μήνυμα: Μαζί μπορούμε. Να υπερβούμε την πρωτοφανή κρίση που έρχεται. Να διαχειριστούμε τις δυσκολίες. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια νέα εποχή ανάπτυξης. Να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες να ξεκλειδώσουμε το διάλογο. Να ενώσουμε ξανά τον τόπο μας! Να κάνουμε όλη την Αμμόχωστο ελεύθερη! Να μη ρισκάρουμε να απομονωθούμε ξανά», τόνισε ο κ. Νεοφύτου.

Βρίσκομαι σε μια περιοχή, τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιπρόσθετα, που πρωτοστάτησε ώστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να κρατηθεί ψηλά,

σε δύσκολα χρόνια. Ξέρουμε ότι ζούμε στην εποχή της απαξίωσης της πολιτικής. Την εποχή της εικόνας και του lifestyle. Την εποχή της χειραγώγησης. Δεν είναι αυτός ο δικός μας τρόπος. Τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με το χαμόγελο. Τα όμορφα λόγια, τα έτοιμα οράματα, το λαϊκισμό που τάζει στους πάντες τα πάντα.

«Η Κύπρος θα βρει το δρόμο της στηριγμένη σε στιβαρές πολιτικές. που φέρνουν ασφάλεια και σταθερότητα».

Αναφερόμενος στο κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε τα εξής:

«Στο εθνικό μας θέμα προτείνω έναν δρόμο που αξιοποιεί τη συγκυρία.
Ξεκλειδώνει τις διαπραγματεύσεις συνδυάζοντας ενέργεια και ασφάλεια.
Τα ζητούμενα της Ευρώπης σήμερα. Πρότεινα η πτυχή της ασφάλειας
να γίνει υπόθεση και του ΝΑΤΟ. Και να απελευθερώσουμε το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής, χαρίζοντας στην Ευρώπη και στη γειτονιά μας έναν εναλλακτικό διάδρομο ενέργειας». 

2.11.2022

 SITE LEFT