Με επίκεντρο το κυπριακό και έναυσμα την επέτειο για τη Μέρα της Ευρώπης, η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου παρέθεσε σήμερα γεύμα εργασίας σε πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, στάθηκε στις αρχές και αξίες που θεμελίωσαν και διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε τους Πρέσβεις για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο, καθώς και για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τις αγοροπωλησίες ελληνοκυπριακών ιδιοκτησιών.   

«Η Αμμόχωστος αποτελεί καίριο διακύβευμα στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής λύσης, που θα επανενώνει την Κύπρο. Η δημιουργία νέων τετελεσμένων επί του εδάφους, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Δημητρίου, αντίκειται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει τις προοπτικές μιας συνολικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».  

Υπογράμμισε δε πως εκ της θέσεως της τόσo ως Πρόεδρος της Βουλής όσο και ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ότι έχει ήδη ενημερώσει αφενός τους ομολόγους της και αφετέρου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους ηγέτες του για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. 

Μαζί με την Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού παραβρέθηκαν στο γεύμα εργασίας ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου κ. Ξένια Κωνσταντίνου.

10.5.2023

 SITE LEFT