Έλαβε χώρα χθες η ετήσια χοροεσπερίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο, στην παρουσία του Προέδρου του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου είχε προηγουμένως και συνάντηση με το Διευρυμένο Συμβούλιο της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί τέθηκαν επί τάπητος πληθώρα θεμάτων όπως τα προβλήματα αναγνώρισης πτυχίων τριετούς φοίτησης, η περαιτέρω ανάπτυξη στήριξης από το ΥΠΕΞ, ο ρόλος του ΥΠΠΑΝ και της Πρεσβείας για αντιμετώπιση της προπαγάνδας και των ενεργειών που γίνονται από «αξιωματούχους» και άλλους συνδέσμους  του ψευδοκράτους στα βρετανικά πανεπιστήμια και το θέμα των αεροπορικών ναύλων μετά και το κλείσιμο εταιρειών που δρομολογούσαν απευθείας πτήσεις προς Κύπρο από αρκετές πόλεις εκτός του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη χοροεσπερίδα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό μετά την τριμερή του Βερολίνου αλλά και το επόμενα βήματα που αναμένονται και εξήρε το ρόλο και τις κινήσεις της παροικίας σε όλα τα επίπεδα, στο να παραμείνει στην πρώτη γραμμή το εθνικό μας θέμα.

Το «παρών» τους στη χοροεσπερίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κακούρης, ο Πρόεδρος των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου και υποψήφιος βουλευτής κ. Τζέισον Χαραλάμπους και ο υποψήφιος Βουλευτής του κόμματος των Συντηρητικών κ. Ντέβιντ Μπάροου.

Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο Λονδίνο συνεχίζεται αύριο με επαφές στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα. Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι ομιλητής σε Διάλεξη με θέμα «Cyprus and the New Geopolitics of the Eastern Mediterranean» που διοργανώνει το Hellenic Observatory του London School of Economics and Political Science και το Hellenic Bankers Association UK. Εκεί ο κ. Νεοφύτου θα έχει τη δυνατότητα να αναλύσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις και το ρόλο της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

1/12/2019

 SITE LEFT