Η Γραμματεία Αθλητισμού του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του Γ.Σ.Π., συνέδριο με θέμα «Η προσφορά του αθλητισμού στο κοινωνικό γίγνεσθαι». Το θέμα του συνεδρίου επελέγη αφού λήφθηκαν υπόψη οι γενικότερες Αρχές που καθόρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον αθλητισμό και οι οποίες οριοθετήθηκαν μέσα από τη συναφή Λευκή Βίβλο.

Το «παρών» του στο συνέδριο θα δώσει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος με χαιρετισμό του θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών του.

Στο συνέδριο έχει κληθεί να μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Χαράλαμπος Τσορπατζούδης, ο οποίος και θα αναπτύξει το θέμα «Κοινωνική προσφορά και οι προεκτάσεις της». Άλλοι ομιλητές

θα είναι ο κ. Σάββας Περδίος – Υφυπουργός Τουρισμού, ο κ. Φοίβος Ζαχαριάδης - Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επί Αθλητικών Θεμάτων, ο Δρ. Μάριος Μαυρίδης - Οικονομολόγος και Βουλευτής, η Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη – Γενική Διευθύντρια Κ.Ο.Α., ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Πρόεδρος του Goal στη Ζωή κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και ο τέως Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε.Α.Σ. κ. Αντώνης Δράκος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Α. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε. κ. Ντίνος Μιχαηλίδης.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο έχουν προσκληθεί αθλητικοί και πολιτικοί παράγοντες του τόπου και κατά τη διάρκειά του θα δοθούν ειδικές πλακέτες στους έξι Γυμναστικούς Συλλόγους μας (Γ.Σ.Ο., Γ.Σ.Π., Γ.Σ.Ε., Γ.Σ.Ζ.,Γ.Σ.Κ., Γ.Σ.Πρ.), οι οποίοι έχουν συμπληρώσει ο καθένας πάνω από 100 χρόνια ζωής και προσφοράς στον κυπριακό αθλητισμό.


Το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Λευκωσία 21/11/2019

 SITE LEFT