Περιοδεία σε χωριά της Ορεινής Λεμεσού πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και συζήτησε με επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα.

Σε χωριά της ορεινής Λεμεσού βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Λεμεσού, κα. Ελένη Σταύρου και κ. Ευθύμιο Δίπλαρο,  Αξιωματούχους και μέλη του Παναγροτικού και της Επαρχιακής Γραμματείας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα. Ο κ. Νεοφύτου επισκέφθηκε το οινοποιείο του χωριού Αγίου Κωνσταντίνου και αλλαντοποιείο στο Πελένδρι. Συναντήθηκε με αμπελουργούς στο Μουσείο Κουμανταρίας στη Ζωοπηγή και με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους & ΣΕΔΙΓΕΠ Πιτσιλιας στον Αγρό. Επίσης, μετά από πρόσκληση ομάδας νέων γεωργών στο Πελένδρι, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, πραγματοποίησε συνάντηση με τους νέους γεωργούς της περιοχής. Ο κ. Νεοφύτου, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, ο καθένας στον κλάδο του, και πως αυτά δύναται να ξεπεραστούν μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις και την εν γένει στήριξη της πολιτείας. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη και στην ακόλουθη δήλωση κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο μουσείο κουμανταρίας:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ στα χωριά της κουμανταρίας. Η κουμανταρία είναι ακόμα ένας εθνικός πλούτος για τον τόπο μας, φτάνει να κουμαντάρουμε.  

Εμείς θα στηρίξουμε τους παραγωγούς. Ακούσαμε σήμερα με πολλή προσοχή, σοφές εισηγήσεις και θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Πρέπει να βγουν αυτοί που χαράζουν τις πολιτικές από τα γραφεία τους. Δεν υπάρχει καμία σωστή πολιτική που μπορεί να παρθεί μέσα σε τέσσερις τοίχους. Κάποιοι κάθονται στα γραφεία, που δεν περπάτησαν ποτέ σε αμπελώνα, δεν ήρθαν ποτέ στη Ζωoπηγή ή στον Άγιο Κωνσταντίνο. Δεν είδαν πως ξηραίνεται το νωπό σταφύλι για να παράξουμε την κουμανταρία. Να έρθουν να περπατήσουν στις δόμες, να δουν ότι ένα με δύο δεκάρια είναι οι ιδιοκτησίες. Να καταλάβουν τα προβλήματα και να ακούσουν από τους ανθρώπους που 50, 60, 70 χρόνια είναι μέσα σ’ αυτήν τη δουλειά. Και κάτι επιπρόσθετο. Αυτοί που πολλές φορές δεν βγήκαν από τα γραφεία τους, τα ξέρουν όλα. Δεν θέλουν να ακούσουν, είναι και αλάνθαστοι, έχουν το αλάθητο του Πάπα. Εγώ είμαι με τον κόσμο. Ακούω, και δεν θα μείνουμε μόνο στο να ακούουμε. Θα προχωρήσουμε και θα σας στηρίξουμε. Γιατί η στήριξη η δική σας είναι στήριξη προς τον τόπο μας».

 

Λευκωσία, 7/11/2019

 SITE LEFT