Την καθιερωμένη επίσκεψη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος κ. Νίκο Τορναρίτη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Κυριάκο Χατζηγιάννη, την Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Αννίτα Δημητρίου και τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς και ευχήθηκε στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε χθες. 

Ακολούθησε στην παρουσία του Δημάρχου Αγλαντζιάς, εκπροσώπου του Υπ. Παιδείας, της Διευθύντριας του σχολείου, δασκάλων, αντιπροσώπων του συνδέσμου γονέων και της σχολικής εφορίας, συζήτηση για ευρύτερα θέματα Παιδείας, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία, μεταξύ άλλων.   

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του κόμματος τα εξής:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ να καλωσορίσουμε τα πρωτάκια, να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τις δασκάλες καλή νέα σχολική χρονιά. Πιστεύουμε στα παιδιά μας, στους νέους μας, στη νέα γενιά και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον τους. Θεωρούμε ότι τα σχολεία μας εκτός από τη μόρφωση πρέπει να παράγουν και να παραδίδουν στην κοινωνία ανθρώπους με γνώσεις, δεξιότητες, αρχές και αξίες. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του εκπαιδευτικού μας συστήματος σήμερα, του σχολείου του σήμερα. Ένα αυτονομημένο σχολείο, που θα εφαρμόζει στην πράξη όσα παράγουν οι μαθητές του, οι γονείς του, οι εκπαιδευτικοί του. Πιστεύουμε επίσης στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, του σχολικού χώρου, του μαθητή, του εκπαιδευτικού. Την ίδια ώρα θεωρούμε ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας είναι ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς που πρέπει να έχουμε υπόψη μας για να βελτιώσουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Εύχομαι καλή νέα χρονιά σε όλους, με πίστη και δύναμη θα τα καταφέρουμε».

Λευκωσία 10/9/2019

 SITE LEFT