Παρεμβάσεις

Νίκος Τορναρίτης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Τορναρίτης: Τούτη η γη δεν ανήκει στον Ερντογάν και την παρέα του.  Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καρφί στο φέρετρο της διχοτόμησης. Καλούμε όλες και όλους σε ενότητα. Η ειλικρινής μας βούληση για επιστροφή στις συνομιλίες, να γίνει ανάχωμα στις τουρκικές επιδιώξεις.

Χάρης Γεωργιάδης
Αναπληρωτής Πρόεδρος

Γεωργιάδης: Χωρίς να τρέφουμε ψευδαισθήσεις, χωρίς να υποτιμούμε τις δυσκολίες που σχετίζονται με την Τουρκία που έχουμε απέναντί μας, επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού: Διάλογος τώρα, ετοιμότητα για διαπραγμάτευση, αποφασιστική διεκδίκηση λύσης στις γραμμές του πατριωτικού και διεκδικητικού ρεαλισμού που χάραξε ο Γλαύκος Κληρίδης.

Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

Δημητρίου: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες νέα δέσμη μέτρων για επιπρόσθετη στήριξη των εργαζομένων και της οικονομίας. Παράλληλα έχουν παρθεί αποφάσεις για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για να πετύχουμε το στόχο. Με τη σωστή στρατηγική που έχει θέσει η κυβέρνηση και με τη συνεργασία όλων μας, να βγούμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία. Είναι στο χέρι μας.

Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

Δημητρίου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επανεξετάσει όπως καταγράφονται στα συμπεράσματα τον, Δεκέμβρη, πιθανές κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Πιστεύουμε πως με τη στάση που τηρεί και ο κ. Ερντογάν απέναντι στον κ. Μακρόν και η Τουρκία απέναντι στη Γαλλία και την Ευρώπη, είναι δρόμος χωρίς επιστροφή η ενεργοποίηση των προνοιών των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, τον Δεκέμβρη.

Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Αβέρωφ: Η τελευταία, ανοίκεια επίθεση του Ερντογάν στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, δεν είναι απλά επίθεση σε έναν Γάλλο ηγέτη. Είναι μια επίθεση κατά της Ευρώπης, των θεσμών της Ευρώπης, των αρχών και των αξιών της. Η Ευρώπη ενωμένη πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά αλλά και τον τρόπο που παραβιάζει κάθε Αρχή δικαίου ο Ερντογάν.

Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Αβέρωφ: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός συμφωνεί πλήρως με την απόφαση της κυβέρνησης για τερματισμό του υφιστάμενου προγράμματος πολιτογράφησης επενδυτών. Αυτή ήταν και η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

 SITE LEFT