Παρεμβάσεις

Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου και Βουλευτή Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρη Δημητρίου για την Παιδεία

«Είναι με μεγάλο προβληματισμό που παρακολουθούμε τα όσα εξελίσσονται στον χώρο της παιδείας και τις προθέσεις των εκπαιδευτικών  συνδικαλιστικών οργανώσεων γι’ απεργιακά μέτρα. Η δική μας η θέση ως Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι βασισμένη στην πάγια αρχή πως τα προβλήματα και οι διαφωνίες επιλύονται μόνον στο τραπέζι του διαλόγου. Σεβαστό βεβαίως και συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην απεργία. Το ζητούμενο όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι να μην θυματοποιοιούνται, σε μια διελκυστίνδα μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, τα παιδιά μας. Αυτό είμαστε σίγουροι πως κανείς δεν το θέλει. Καλούμε λοιπόν όλους να προσέλθουν σ’ ένα διάλογο, με πνεύμα εποικοδομητικό και συλλογικής ευθύνης για να επιλυθούν τα όσα χωρίζουν τις δύο πλευρές. Που σίγουρα αυτά που τις χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που τις ενώνουν. Και κυρίως ενώνει το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενιών που περνά μέσα από την παιδεία, την εκπαίδευση, από το δημόσιο σχολείο».

 Λευκωσία 17/9/2019

Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο. Όπως ήταν και η χθεσινή τοποθέτηση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για ν’ ανοίξουν δήθεν προξενεία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Απαράδεχτες αλλά ταυτόχρονα ξεκάθαρες, δυστυχώς, οι θέσεις της Τουρκίας. Κι είναι και ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε όλοι υπόψη στην Κύπρο.

Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

 Ο περί της Πρόληψης και Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019 συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Μετά τη συνεδρίαση ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού  Δημήτρης Δημητρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού

Το Κυπριακό βρίσκεται σε οριακό σημείο. Το τέλμα, παρά τις προσπάθειες της δικής μας πλευράς, παραμένει εδώ και 26 μήνες.

Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

Δήλωση Βουλευτή Λευκωσίας και Εκπροσώπου Τύπου

Δημήτρη Δημητρίου

Η κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη από πολλές απόψεις. Διασφαλίζει την εργατική ειρήνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα σε καλύτερο και μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό στον ισχυρότερο ίσως βραχίονα της οικονομίας μας, τον τουρισμό. Την ίδια ώρα αναβαθμίζονται τα επαγγέλματα που είναι απαραίτητα και πολλές φορές αποτελούν την εικόνα της χώρας μας σε όσους την επισκέπτονται.

Η συμφωνία αυτή είναι σημαντική επίσης γιατί αποδεικνύει πως όταν υπάρχει βούληση και καλή θέληση από όλους τους εμπλεκόμενους και αναγνωρίζοντας το κοινό καλό, μπορούμε και δίνουμε τα χέρια. Έτσι τα μηνύματα που στέλνουμε είναι και ενθαρρυντικά και αισιόδοξα τόσο για την κοινή έγνοια όλων, που είναι το καλύτερο για τον τόπο μας,  όσο και για τον τουρισμό, που όλοι κατανοούμε τη σημασία που έχει για την Κύπρο.

Θέλουμε και σήμερα, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, να συγχαρούμε και την Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την μεσολαβητική της πρόταση, αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους, τις συντεχνίες και την εργοδοτική πλευρά για αυτή τη τόσο σημαντική και απαραίτητη συμφωνία.

Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

Η ομόφωνη υιοθέτηση από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος για την εξάμηνη ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο είναι γεγονός που σίγουρα μας ικανοποιεί.

 SITE LEFT