Παρεμβάσεις

Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου για αρνητική στάση ομάδας Σοσιαλιστών και Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ομοψυχία και ο συντονισμός ενεργειών και εντός και εκτός Κύπρου, είναι απαραίτητος και αναγκαίος απέναντι στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.  Ενέργειες που έχουν ως στόχο τόσο τη χώρα μας όσο και την Ελλάδα. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν οι Ευρωβουλευτές μας μέσα από το ΕΛΚ, με τελικό σκοπό την έκδοση ψηφίσματος κατά των ενεργειών της Τουρκίας. Κάτι που δεν έγινε κατορθωτό λόγω της αρνητικής στάσης της ομάδας των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς, στην Ευρωβουλή.

Εμείς λέμε κάτι ξεκάθαρο. Απαιτείται ενότητα στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τόσο εντός χώρας όσο και σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει και τα πολιτικά κόμματα της χώρας να περάσουν προς τις ευρωπαϊκές ομάδες που ανήκουν.

Εάν η Αριστερά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις συνέπλεαν με την ξεκάθαρη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενισχυμένοι και κερδισμένοι θα ήταν η Ελλάδα και η Κύπρος και τα εθνικά μας δίκαια. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε πράξη.

3/7/2020

Νίκος Τορναρίτης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη για πρόθεση Τουρκίας για αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της Αγίας Σοφίας

Η Αγία Σοφία παραμένει διαχρονικά ένα οικουμενικό σύμβολο θρησκευτικής λατρείας αλλά και ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αυτό το εμβληματικό μνημείο, εκτός από σύμβολο του χριστιανικού κόσμου, αποτελεί και ένα εξαιρετικό δείγμα πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και αντικατοπτρίζει την πλούσια και μακραίωνη ιστορία της Κωνσταντινούπολης.

Ως ένα τέτοιο μνημείο θα πρέπει να προστατευτεί και να συνεχίσει να αποτελεί ένα χώρο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών.

Η προσπάθεια της Τουρκίας για αλλαγή του σημερινού καθεστώτος της Αγίας Σοφίας δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα και προκαλεί τα αισθήματα όχι μόνο των χριστιανών αλλά και όσων πίστεψαν και πιστεύουν στην ελευθερία και την ειρήνη.

2/7/2020

Χάρης Γεωργιάδης
Αναπληρωτής Πρόεδρος

 Δήλωση Αναπληρωτή Προέδρου κ. Χάρη Γεωργιάδη για μη εξυπηρετούμενα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιμένει στη δημοσιοποίηση της λεγόμενης λίστας Γιωρκάτζη, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Κατ’ ακρίβεια, ζητούμε όχι μόνο τη δημοσιοποίηση αλλά και τη διερεύνηση των στοιχειών από εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού.

Δεν μπορεί να αφήνονται σκιές που επιβαρύνουν το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια. Και πρέπει να διεξαχθεί αξιόπιστος και αντικειμενικός έλεγχος για ρυθμίσεις που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της τελευταίας, τουλάχιστον, δεκαετίας και οι οποίες αφορούν πολιτικά πρόσωπα, κόμματα αλλά και συνδεδεμένες οργανώσεις και εταιρείες.

30/6/2020

Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου για νομοσχέδια προσφυγικού-μεταναστευτικού

Εμείς μιλάμε με πράξεις. Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα βήμα σε ένα μείζον θέμα τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλη την ΕΕ, όπως είναι το προσφυγικο-μεταναστευτικό.

Συνεχίσαμε,  στην Επιτροπή Νομικών στη Βουλή, τη συζήτηση του πακέτου των τεσσάρων νομοσχεδίων που αφορούν την πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου. Τα ίδια νομοσχέδια θα είναι στην ατζέντα και της επόμενης συνεδρίασης.

Είναι πολιτικές στοχευμένες. Στη βάση των όσων επιτάσσει και το διεθνές δίκαιο αλλά και οι υποχρεώσεις μας ως κράτος μέλος της ΕΕ. Κατανοούμε καθημερινά πως πρέπει να δράσουμε άμεσα. Και ως κράτος αλλά και ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό κάνουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

24/6/2020

 

Γιώργος Κάρουλλας
Βουλευτής

Κάρουλλας: Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ύψιστης σημασίας και είναι πεποίθησή μας ότι μέσα από ειλικρινή συνεργασία, μέσα από γέφυρες συνεννόησης θα πετύχουμε το ποθητό αποτέλεσμα προς όφελος του πολίτη που είναι πάντα ο τελικός αποδέκτης.  

Ονούφριος Κουλλά
Βουλευτής

Κουλλά:  Δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων. Είναι η ώρα που όλοι μαζί πρέπει να συμπαρασταθούμε για να σώσουμε τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την οικονομία μας. Είναι η ώρα που όλοι μαζί θα πρέπει να εργαστούμε σε κλίμα πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης για να πετύχουμε να βάλουμε ξανά τη χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης.

 SITE LEFT