Νίκος Τορναρίτης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

 Δηλώσεις Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη για τα κρούσματα κορωνοϊού

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, απάντησε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Τορναρίτης, τονίζοντας εξ αρχής τα εξής:

 «Το είπαμε πάρα πολλές φορές ότι η πανδημία χρειάζεται προσωπική και κοινωνική υπευθυνότητα. Αν δεν υπάρχουν τα δυο αυτά συστατικά στοιχεία, ό,τι και να κάνει η όποια κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Άρα και αυτή την ώρα συστήνουμε προσωπική και κοινωνική ευθύνη και την ίδια ώρα βεβαίως να λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που μας συστήνουν οι ειδικοί. Έχουμε απέναντι μας έναν αόρατο, όπως έχει αποκληθεί, εχθρό τον οποίο μόνον αν λειτουργήσουμε υπεύθυνα και συλλογικά θα φέρουμε τ’ αποτελέσματα που θέλουμε και για τον τόπο μας και για τον κόσμο ολόκληρο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχουν καταγραφεί προσωπικές ανευθυνότητες κι αν υπάρχει η σκέψη προώθησης μέτρων για ποινικοποίηση των ανευθυνοτήτων αυτών, ο κ. Τορναρίτης απάντησε:

«Η Βουλή πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι έχει ψηφίσει πολύ πρόσφατα αυστηρότατες νομοθεσίες για όσους παραβαίνουν τα διατάγματα. Η Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μόλις χθες δηλώσει ότι όλοι οι παραβάτες θα καταγγέλλονται. Δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν, ένα ή δυο πρόσωπα να καταστρέψουν το κοινωνικό σύνολο. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η οικονομία της Κύπρου μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο ενδεχόμενο lockdown, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε ότι,  

«Θα πω ότι η κυβέρνηση έπραξε ότι ήταν δυνατόν, είμαστε τώρα και στο Υπουργείο Οικονομικών, βάσει του περισσεύματος που κατόρθωσε να έχει στη μπάντα για να στηρίξει τους εργαζομένους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την κυπριακή κοινωνία. Βεβαίως δεν έχουμε την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά. Αν και εφόσον με τις πράξεις και τις παραλήψεις μας οδηγήσουμε τα πράγματα σε ένα τέτοιο αρνητικό σημείο τότε δεν έχω την όποια απάντηση να σας δώσω. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή το θέμα της πανδημίας έχει άμεση σχέση και  με την υγεία μας και με την οικονομία μας, ας λάβουμε  όλα εκείνα τα μέτρα ευθύνης που πρέπει να λάβουμε για να μην οδηγηθούμε στα άκρα». 

3/8/2020

 SITE LEFT