Δημήτρης Δημητρίου
Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου

Σήμερα ο Υπουργός των Εσωτερικών απάντησε συνολικά και στη βάση στοιχείων, στα όσα δημοσιεύονται τα τελευταία 24ωρα από ένα δίκτυο-δορυφόρο της Τουρκίας όπως είναι το Al Jazeera. Αποδεικνύοντας εμφατικά ότι πρόκειται περί αποκαλύψεων κενών περιεχομένου. 

Το επενδυτικό πρόγραμμα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την οικονομία μας. Εξού και οι αποφάσεις για την προστασία του μέσα από την αυστηροποίηση του πλαισίου αλλά και τη θέσπιση τριμελούς Επιτροπής που εξετάζει τις αιτήσεις. Δεν περιμέναμε κανένα Al Jazeera να μας υποδείξει όσα πρέπει να εξεταστούν. Κι αν είναι αναμενόμενες ως ένα βαθμό οι επιθέσεις από το εξωτερικό, τι να πούμε για τη στάση του ΑΚΕΛ;   

Αν το Al Jazeera είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι λυπηρό και ζημιογόνο, το ΑΚΕΛ, να υιοθετεί όσα δημοσιεύονται. Κι από την άλλη να εκλαμβάνεται, δυστυχώς, ως ευκαιρία για να συκοφαντήσουν η ηγεσία και τα στελέχη του, με το χειρότερο τρόπο και επί προσωπικού, μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ως εδώ κύριοι του ΑΚΕΛ. Αφού δεν μπορείτε να σταματήσετε την κατηφορική σας πορεία, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, κατανοήστε έστω ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια δυσφήμησης, σε ώρες κρίσιμες για τα εθνικά ζητήματα, την οποία εκούσια ή ακούσια υποβοηθάτε με τα λεγόμενά σας. Αυτή δεν είναι υπεύθυνη πολιτική στάση και δεν θα σας ακολουθήσουμε.

26/8/2020

 SITE LEFT