Ονούφριος Κουλλά
Βουλευτής

 Δήλωση Βουλευτή κ. Ονούφριου Κουλλά για Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας και των επιχειρήσεων

Είναι με ικανοποίηση που βλέπουμε τα σημαντικά αποτελέσματα της χτεσινής επίσκεψης του Προέδρου της ΕΤΕΠ στην Κύπρο, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών.  Αποτελέσματα που ενισχύουν στην πράξη την προσπάθεια για αύξηση της ρευστότητας της κυπριακής οικονομίας και τη χρηματοδότηση κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά φέτος έχουν ήδη εγκριθεί 500 εκατ., ευρώ για χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων και αναμένεται να εγκριθούν προγράμματα ύψους άλλων 200 εκατ., ευρώ.

Η Κύπρος αξιοποιεί τα εργαλεία που προσφέρει η ΕΤΕΠ στο μέγιστο βαθμό, εξού και κατατάσσεται πρώτη σε συμφωνίες χρηματοδότησης επενδυτικών έργων, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Επίσης η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα που υπέγραψε συμφωνία με την ΕΤΕΠ για συμμετοχή μας στο πανευρωπαϊκό ταμείο εγγυήσεων. Ένα πρόγραμμα που αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή μας θα αξιοποιήσει όλα τα ευρωπαϊκά εργαλεία για να βγάλουμε τον τόπο μας και από αυτήν την οικονομική κρίση.

8/9/2020

 SITE LEFT