Ονούφριος Κουλλά
Βουλευτής

 Δήλωση Βουλευτή κ. Ονούφριου Κουλλά μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για μέτρα στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για τα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, η κυβέρνησή μας. Λήφθηκαν ήδη αρκετά μέτρα που στήριξαν την απασχόληση, στήριξαν την οικονομία, στήριξαν τις επιχειρήσεις. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που συγκριτικά πλέον, γιατί υπάρχει η απόλυτη σύγκριση, τα μέχρι στιγμής στοιχεία καταδεικνύουν πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Πως ο σχεδιασμός, πως οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν έφεραν και καλύτερα αποτελέσματα από πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας επεξηγήθηκε το πλάνο και των επόμενων μηνών και των επόμενων ετών και επί αυτού θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας. Λήφθηκαν μέτρα που θα στηρίξουν την απασχόληση και θα περιορίσουν την αναπόφευκτη ίσως αύξηση της ανεργίας, να τη στηρίξουν τουλάχιστον μέχρι και τον επόμενο Μάρτιο, όπως μας επεξήγησαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Είμαστε σε αυτό το σημαντικό τώρα σημείο όπου αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της κρίσης με μεθοδικότητα και θέλουμε να ελπίζουμε πως με τη νέα χρονιά, το 2021 θα είναι έτος ανάκαμψης. Αυτές είναι οι προβλέψεις, αυτοί είναι οι σχεδιασμοί αλλά για να πετύχουμε σε όλα αυτά θα χρειαστεί οπωσδήποτε και η συναίνεση, η ελάχιστη έστω συνεννόηση με τη Βουλή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κάνουμε έκκληση να σταθούμε όλοι μαζί, ν’ αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν και την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για ακόμα ένα πράγμα. Πως είμαστε πρώτοι στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών εργαλείων. Ήδη από το πρόγραμμα “SURE” έχουν εγκριθεί 8 προγράμματα και θα αντλήσουμε ρευστότητα ύψους 470 εκατομμυρίων.

Από το Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων,  που πρώτοι εμείς υπογράψαμε την εγγύηση αυτή και μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα εισρεύσει ρευστότητα για παραχώρηση ως χαμηλότοκων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουλάχιστον 700 εκατομμύρια για το 2020 και έπονται άλλα από το 2021 και εντεύθεν. Αλλά και για όλους τους σχεδιασμούς που γίνονται για το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο είναι η κύρια απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.

14/9/2020

 SITE LEFT