Νίκος Τορναρίτης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

 Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη για ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου κατά των προκλήσεων της Τουρκίας. Συμπεριλαμβάνεται και η παρέμβαση του κ. Manfred Weber στο Ευρωκοινοβούλιο

Χαιρετίζουμε  το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάρθηκε με μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία και στέλνει ένα  ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Να τερματίσει άμεσα τις έκνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις απειλές της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναντι της Αμμοχώστου.

Θα πω ότι ήταν σημαντικότατη η παρουσία και η συνεισφορά στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, του ηγέτη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μanfred Weber, του μεγάλου φίλου της Κύπρου και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η συνεισφορά επίσης των Ευρωβουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού υπήρξε καθοριστική για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.  Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη άρχισε και παίρνει σάρκα και οστά. Οι ευρωπαϊκές χώρες μέσω των εκπροσώπων τους στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέδειξαν στην πράξη ότι στέκονται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, δίπλα στην Ελλάδα. Επόμενος σταθμός, επόμενο σημαντικό ορόσημο, η Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις 24 Σεπτεμβρίου.

18/9/2020

 SITE LEFT