Νίκος Νουρής
Βουλευτής, Επικεφαλής Προεκλογικής Εκστρατείας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΟΥΡΗ

Την Κυριακή είναι η ώρα της ευρωπαϊκής Κύπρου, για την οποία είμαστε περήφανοι. Είναι η στιγμή που ο κάθε ένας και η κάθε μια πρέπει να αναλογιστεί τα οφέλη της συμμετοχής του, αλλά και την ευθύνη της αποχής του. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αν δεν το διαφυλάξουμε.

Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται επίθεση και αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, την ώρα που διεκδικούμε μεγιστοποίηση της πολιτικής και διπλωματικής στήριξης από φίλες χώρες αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ευρωσκεπτικιστές της Κύπρου βλέπουν φαντάσματα και μπαμπούλες, στρατιωτικοποίηση της χώρας και αβύθιστα αεροπλανοφόρα. Η Κύπρος με πολύ κόπο αλλά και την υπεύθυνη συμπεριφορά το συνόλου των πολιτών, όχι απλά μπόρεσε να ξεπηδήσει μέσα από τα χαλάσματα και την οικονομική καταστροφή, αλλά να οικοδομήσει μια αξιοθαύμαστη αξιοπιστία στον ευρωπαϊκό χώρο.

Αυτή την αξιοπιστία θέλουμε, να τη διατηρήσουμε, να την εδραιώσουμε αλλά και να την εκμεταλλευτούμε προς όφελος όλων των Κυπρίων. Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Γιατί είναι αυτή η αξιοπιστία που μας δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στη διεκδίκηση πρόσθετης βοήθειας μέσω του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για 5,000,000 νέες θέσεις εργασίας. Η θεαματική μείωση της ανεργίας από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη μπορεί με την ευρωπαϊκή βοήθεια και στήριξη να μας φέρει ακόμη πιο γρήγορα σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Τολμήσαμε και προχωρούμε με το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια προσπάθεια να δώσουμε στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου, ισότιμη, ποιοτική και καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή αρωγή στα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης καρκίνου, φαντάζει σαν μάνα εξ ουρανού μέσα από τη συγκροτημένη πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προσπάθεια αντιμετώπισης των χιλιάδων κρουσμάτων της νόσου που πλήττει και τη δική μας πατρίδα.

Η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στον Ευρωπαϊκό χώρο δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Έχει άμεσες επιπτώσεις και οφέλη και στην ασφάλεια της χώρας μας και στην ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Η ευρωπαϊκή μας αξιοπιστία υπηρετείται και στηρίζεται από εκείνους που πιστεύουν στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Και ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή δύναμη στην Κύπρο.

Λευκωσία 21/5/2019

results lef