Αβέρωφ Νεοφύτου
Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού

Έλαβε χώρα σήμερα στη Λεμεσό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το συμβούλιο Αρχηγών ώστε να εξεταστεί η πρόταση της Τ/κ πλευράς για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων, αλλά και η τουρκική, παράνομη δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ. Μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι σήμερα είναι μια συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος και η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον κ. Ακιντζί αποπροσανατολίζει απ’ αυτό τον εθνικό στόχο. Η θέση μας είναι μία και ξεκάθαρη: Η άμεση επανέναρξη και συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που μείναμε, στο πλαίσιο ΔΔΟ και στις παραμέτρους Γκουτέρες όπως κατατέθηκαν στο Κραν Μοντανά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είναι αρκετό ένα απλό όχι, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε:

«Ακούσατε από μένα ή από το κοινό ανακοινωθέν ένα απλό όχι; Είναι ξεκάθαρη η βούληση της ε/κ πλευράς πως ο εθνικός μας στόχος είναι μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού και όχι ο αποπροσανατολισμός από τον εθνικό στόχο της επανένωσης μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο της ΔΔΟ και επανέναρξη και συνέχιση των διαπραγματεύσεων από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά».

Λευκωσία, 16 Ιουλίου 2019

 SITE LEFT